Reklama

Reklama

Fuga

(festivalový název)
  • Švýcarsko Fugue
Krátkometrážní / Animovaný
Švýcarsko, 1998, 7 min

Obsahy(1)

Fuga je dosud jedním z nejfluidnějších autorových snímků. Diváka neustále vybízí k revidování hypotéz o tom, co vlastně sleduje. Měnící se perspektivy, prostředí i barevnost, to vše diváka mate. Princip hudební formy autor vnáší do filmové řeči a využívá vizuální polyfonii. Nakonec se ale ukáže, že je vše vlastně docela jednoduché a za vším je mužův sen. (Anifilm)

(více)

Recenze (6)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po delší době jsem si pustil artový kraťas. Tentokrát od zkušeného švýcarského animátora, který má už toho hodně za sebou a tento se dal z jeho filmografie na netu najít. Je to svěží abstraktní dílko, kde si hraje s objekty, perspektivami, barvami a cykly, takže se Vám z toho může zatočit hlava jako mě. A i když podobných projektů je spousta a sám režisér se v tomto kruhu stále motá, tak si 4 hvězdičky zaslouží. A komu se líbí, tak určitě za pozornost stojí i další jeho tvorba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: X /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Škoda no-kdyby to mělo 90min, myslím, že by to automaticky přimělo šišinku diváka vystříkat trochu toho DMT do oběhu. Takhle je to "jen"krutopřísný art. :) ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!!! Takhle úžasné, vymakané, nádherné a ještě navíc velice působivé a atmosférické animované hrátky jsem snad ještě neviděl. Úžasná animovaná procházka hyperdimenzionálními prostory a světy, kde se nespoutaná hravost mísí s tíživou metafyzičností. Jo, jo, animovaná avantgarda, to je moje, mňam mňam :-) 10/10 ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade pridávam piatu hviezdičku za absolútne dokonalý hudobný sprievod Michèle Bokanowski, manželky môjho obľúbeného režiséra Patricka Bokanowski. Je pre mňa nepochopiteľné, že o tejto skvelej francúzskej skladateľke tu na čsfd do dnešného dňa nie je ani zmienky. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Podobne ako celá Schwizgebelova tvorba, aj toto dielo sa vyznačuje výbornou kombináciou hudby a obrazu, a hrátkami s perspektívou a viacerými realitami ktoré sa vynárajú a vnáraju jedna do druhej. Výborné. Pre človeka ktorý sa zaujíma hlbšie o fenomén obrazu, sú režisérove filmy určite pútavejšie ako pre bežného diváka. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama