Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 258)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Berg dodržuje klasická comicsová schémata, pracuje s nimi ale elice nezvyklým způsobem a nebojí se ani podfuků na diváka. Škoda jen dějového vzduchoprázdna. Hancock je absolutně o ničem. Což nic nemění na tom, že natočený, napsaný a zahraný je výtečně a výsledek je velmi zábavný. Geniální finále, i když má asi jen minutu a půl... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto si nepamätám.“ – "Greenpace áno.“ Môže sa zdať, že ide o špičkové vizuálne triky, strhujúce akčné scény, svojský humor (hlava v zadku, to sa len tak nevidí) a ochľastaného špinavého /anti/superhrdinu (Will Smith konečne oholený). No v skutočnosti je prioritou tohto údajne problematického (prepisovanie scenára a náročná post-produkcia vyvrcholiaca brutálnym prestrihaním na megapodozrivých 92 minút aj s titulkami) čertovsky originálny scenár. Kým spočiatku som sa „len“ dobre bavil, približne po prvej hodine prišlo niekoľko prekvapení, ktoré vás dostanú na kolená. Toto vlastne vôbec nie je oddychová a nenáročný komiksová komédia, ale veľmi vážny a temný film (ktorý však prvých 70 - 80% minutáže klame telom, čo síce robí majstrovsky, ale nie som si istý, či viem, na čo presne to bolo dobré). ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Obsahovo primitívny, no čo do remeselnej stránky, vizuálne nablýskaný blockbuster, pri ktorom sa mi v porovnaní s podobným rozpočtom pri Transformers - kde Bay omnoho lepšie využil finančný potenciál a krásne triky - chvíľami nechce veriť, že spomínaný rozpočet činí až 150miliónov. Napriek tomuto nedostatku nejde nič iné filmu vytknúť, pretože je načasovaný a presný ako švajčiarske hodinky, disponuje úchvatnými fantasy prvkami a divák nemá ani minútu na to, aby sa nudil. Hudba je super, humor funguje na plné obrátky, Charlize Theron je v tomto type úlohy prekvapivo dobrá, nehovoriac o Willovi Smithovi, ktorého ,,antihrdinské" majstrovstvo si jednoducho nejde nezamilovať. Nie som síce nadšená po scenáristickej stránke, ale toto je oslava trikov, amerických jednohubiek a Hancock do tohto označenia spadá celým svojím hollywoodsky veľkolepým repertoárom. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy se Bergovi fanoušci začali čertit na svého idola za to, co jim předkládá, mu poprvé konečně rozumím. Klasická a zároveň antikomiksová podívaná, ze které čiší nadšenectví na míle daleko, Smith si užívá neomezeného prostoru a vtip i akce převyšují moje nejodvážnější očekávání. Překvapení roku 2008 a můj nejoblíbenější Smith. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Superhero Hancock "sprosťák a ožrala" se mi líbil, z tohohle potenciálu se dalo vytřískat mnohem více, než ten film nabídl. Bohužel "idylka" netrvala dlouho a díky masáži prošel razatní proměnou Hancock nejen jako film ale hlavně jako postava. A potenciál vzal čert. Do úplného průs...švihu to nakonec nedospělo, ale slibná šance na zábavu se proměnila v něco, co tady pěkně definuje Brouk - "tento snímek je určen pro zaplnění volného času". A jen doplním, že tím myslím zaplnění NAPROSTO volného času, který byste strávili jinak dloubáním v nose, kousáním nehtů, nebo... spánkem (což jsem možná měl udělat já). Ještě že tam byla ta Charlize! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Scéna vlakové srážky byla natočena v San Pedru, v Kalifornii, a to na spoji Pacific Harbor Line RR PHL SD18 s naftovou lokomotivou č. 40. Ve filmu se název spojení změnil na vymyšlené Southland & Western RR. (hippyman)
  • Filmaři na poslední chvíli vystřihávali scény a slova, aby snížili přístupnost. Zejména šlo o sexuální narážky a opilé nezletilce. (Lobotomas)
  • Hancock až na 3. krát prešiel komisiou určujúcou prístupnosť filmom, ktorá schválila film ako „vhodný od 13 rokov“. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama