Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film s obrovský potenciálem a po trailerech obrovské očekávání, ale až taková pecka jak jsem očekával to není. Will Smith je opět výborný, skvěle hláškuje a tváří se cool drsňácky, Charlie Theron překrásná a Jason Bateman se zde náramně hodil, ale většina vtípků a těch nejlepších nápadů je v traileru(toho jsem se nejvíce obával) takže bylo málo pasáží, které mě dokázali překvapit, jelikož těch povedených scén a vtipů už tolik nebylo. Moralizování a přeměna chování Hancocka mě nevadilo, ale dost mě mrzí, že Peter Berg nedokázal přitlačit na pilu a hlavně z jeho režisérské strany zde není nic originálního. Jako příjemně se na Hancocka dívá, párkrát jsem se u některých hlášek hrozivě zavrtěl, akční scény jsou fajn, ale chyběly tomu koule a závěr je docela napínavý. Jak jsem už psal, taková pecka to není a není to ani průšvih, je to průměrný film, který neurazí a ani nenadchne, mé hodnocení 3 hvězdičky... PS: Dabingem film hodně ztrácí(i když není nejhorší), ale zprává pro distributory: už nikdy takové filmy nedabujte do kin, proč to dělat proboha... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Mannovské postelové detaily, bayovské oblety při nedramatických scénách, pokus o Greengrasse při akci, fetiš snímání Charlize Theron (kladné body), večeře při svíčkách, oblíbený dinosaurus, hasičská sekyra, PR agentura jednoho člověka, hudební motiv z Přepadení 13. okrsku a tornáda s bouřkou (X-Men?). Tenhle film museli přetáčet tak pětkrát, půlka ho chybí a 60 minut přebývá. Bezkonkurenčně největší blockbusterový shit roku 2008. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proboha, který hovado napadlo, že po první třetině se má super švanda utnout a přejít na bezduchou romanticko - moralistickou sračku ?? Toho člověka co tohle zavinil, bych za trest odsoudil na měsíc pobytu v naší poslanecký sněmovně, pak by ho podobný roupy určitě přešly. Film má velký štěstí, že se v něm vyskytuje Charlize Theron, na kterou se pro její krásu hrozně rád dívám, protože jinak bych odcházel z kina dost nasranej a to rozhodně neznamená tři hvězdičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je, že to neví, jestli to chce být komedií nebo dramatem, věc druhá, že to nefunguje ani jako jedno, respektive komediální půlka je slabá (ale má nápady) a ta vážná zase k smíchu. Nic moc Hancock nenabídne ani po akční stránce a citelně mu chybí pořádný záporák. To chce ale drzost, vytáhnout v konkurenci Heroes s tímhle do kina. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že letos distributoři odlišují ty dobré blockbustery od těch špatných tím, že ty špatné mají dabing (což se týká vedle HANCOCKA i druhé NARNIE a třetí MUMIE, dreamworksácké a pixarovské animáče z toho výjimaje). Je úplně jedno, jak dlouho se scénář potuloval po studiích a kolikrát byl přepisován, co všechno se z filmu přetáčelo a kdo je zodpovědný zá výsledný sestřih, protože to rozhodně nemůže změnit fakt patrný již z toho natočeného, tj. že HANCOCK je film bez stylu. Berg má rád greengrasovsky rozklepanou akci, bayovské objezdy hrdinů a mannovský vliv je také víc než patrný, ale jeho nápodoba je vždy horší než předobraz a navíc tyto stylistické postupy nedovede užít ve správný moment, takže je to pozéřina nejhrubšího zrna. A vágusácký (ne)hrdina trpí i tím, že Berg zprvu točil žánrové oddychocky a následně se vrhnul na ambiciózní dramata a thrillery, a tak je HANCOCK někde mezi žánrovou oddychovkou a ambiciózním dramatem/thrillerem, ale ve výsledku nefunguje ani jedna z polovin filmu sama o sobě dobře a dohromady už vůbec ne. Kdybych alespoň Smithovi tu postavu věřil, jenže já za ní viděl stále Willa Smithe... Na DVD mu bude líp. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Will Smith je veľký fanúšik profesionálneho wrestlingu. Svoju postavu Hancocka opisuje ako Steva Austina, jedného z najznámejších wrestlerov všetkých čias. (WalterIK7)
  • Severoamerické tržby dosáhly 227,9 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 629,4 mil. (NIRO)
  • Když je Mary (Charlize Theron) přichystaná si jít lehnout, můžete na ní spatřit triko se znakem Malcasterské univerzity. Právě tam také odpromoval režisér Peter Berg. (Borat)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama