Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Josh Barnaby malý, stal se během děsivého tornáda očitým svědkem smrti svého otce, rumunského imigranta. Těsně předtím mu otec daroval neobvyklý náhrdelník a donutil rodinu, aby se ukryla ve sklepě. Potom se připoutal k traktoru, aby se pokusil řádění živlu nafilmovat. Tornádo ho však smetlo i s traktorem. Minulost se nečekaně vynoří, když dospělý Josh pracuje pro televizi jako kameraman a je poslán do Bukurešti. S nafoukanou reportérkou Nickie má natočit reportáž o velké mezinárodní cikánské konferenci, na níž se má mluvit o tom, jak vyřešit nenávist, kterou k cikánům chovají Evropané. Překvapený Josh se od cikánky Ireny dozví, že otcův náhrdelník je starodávná relikvie, kterou cikánským králům daroval archanděl Gabriel. Byla určena tomu, kdo se „postaví větru“ a ochrání cikány před smrtící vichřicí, nazývanou Meta Tempesta, která je má smést ze světa. Stejná legenda praví, že velký kus Evropy už jednou bájná vichřice zdevastovala a že se to stane znovu. V podstatě totéž říká vědecká studie, na níž pracoval profesor Malik a také Joshův otec. Legenda však také praví, že se objeví nový hrdina, který bouři zastaví a cikány i Evropu zachrání, a ten bude mít na krku právě Joshův amulet. Ukáže se, že za vším je zlotřilý satanský kult v čele s tajemným Ahrimanen a není těžké uhodnout, jaká je jeho skutečná identita. Josh se nechá přesvědčit a snaží se vypátrat, jak ďábelskou vichřici zastavit. Jenže dřív než ho najde, objeví se Meta Tempesta a začne nabírat na síle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi katastrofalni katastroficky film fantazii se meze nekladou a tak se podivejme na snimek o Rumunske sekte ktera vyvola tornado aby zabilo cikany!!! Jedna hvezda zato ze sem se s tak absurdnim scenarem jeste nesetkal ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Archanděl Gabriel kdysi svěřil Nepřizpůsobivým mýtický Amulet Proti Větrům a vložil na jejich bedra péči o záchranu lidstva. To je definitivní důkaz toho, že jeho nadřízený, Nejvyšší z Nejvyšších je sadistický sociopat. Fajn. Pokusím se zapomenout, že jsem tenhle morzakor vůbec kdy viděl, odprosím Úvého i Bóla za to, že jsem je považoval za trubce největší a panu scénáristovi bych doporučil prázdninový pobyt ve varnsdorfské ubytovně, aby načerpal podklady pro pokračování. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ničivá hrozba je dostatečně výmluvný název, jedná-li se o film s Cigošema, nicméně jsem v upřímném šoku, že nějaká Méťa Komposta má býti ještě ničivější kurva, při které Lakatoš bledne závistí a já traumatizován vytěsňuji z hlavy scénu, při které debilní otec, debilního hlavního hrdiny, levituje nad traktorem. Mínus pizda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to slátanina - příšerný příběh, hloupé dialogy a dřevění herci. Kromě toho všeho je odpuzující laciná výprava, kdy veškeré rumunské Romy ztělesňuje dvacetihlavý hlouček, který pořád dokola běhá před kamerou. Dvě hvězdy za to, že je hlavní hrdina sympaťák. /15. 1. 12./ ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mají brakoví filmaři neustále potřebu znásilňovat Rumunsko. Pro mě je Rumunsko srdeční záležitost, takže u scén z blázince, připomínajícího středověké kobky, jsem docela trpěl. O kvalitách filmu svědčí už velmi nápaditý český název, který jsem si nedokázal zapamatovat, ani když jsem si ho čtyřikrát ověřil. Děj nějak nemá moc smysl komentovat, už dlouho jsem neviděl tak bizarní blbost. (1 203.) ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Cikáni! Adrián chce zničit Cikány! Ještěže Bárneby umí chucknorrisovské karate a všechny ty zlouny rozseká, špinavě blond reportérku zachrání ze spárů satanistů a pomůže spasit bandu (více)méně různobarevných hipíků pomocí nacistických tunelů. Nějak je v tom taky zakomponovaný hřbitov, blázinec, politika, věštění, Bible, ohnivá tornáda, prastaré almanachy, melancholické drnkání na kytaru, spousta lidí mluvících jako magoři, "Da, da, dá-ááá-ááá!"... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou tak úděsně blbé, až jsou koukatelné snad z masochistických důvodů ....Ta horda rumunských Romů nemá chybu - vypadají jako parta hodně vzdělaných hipíků (nebo banda vymydlených Mexikánů z Acapulca)...a další a další vylomeniny jsou k vidění v tomto podivném filmu...to zatmění slunce nebo co to bylo při té ( satanistické? ) seanci - to byla fakt těžkotěžká amatéřina. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně veliké sousto si tvůrci nízkorozpočtových snímků dali. Námět plný mystiky, nadpřirozena a legend. Téma hodné na velkofilm, neboť slibuje mnohé. Musí být ale velmi dobře zpracovaný scénář a hlavně dostačující rozpočet, jinak to nemá smysl. Tady to vypadá, jako by se nemohli rozhodnout, o čem vlastně ten příběh bude. Nejdříve nás navnadí akční scénou s tornádem, což nám dává jasně najevo, o čem to celé bude. Ale chyba lávky. Následující dějství se až do poloviny příběhu zaobírá cikánskou problematikou kdesi v Rumunsku. Pak se vše náhle změní v jakési mystično motající se kolem jednoho amuletu plného legend a odkazů, až se vše nakonec zvrhne opět k tornádu. Konec. K tomu velmi nekvalitní speciální efekty a nepohlídané chybky ve scénách. Ten, kdo měk na starosti skript asi trpěl průjmem a celou dobu trávil na toaletě, jinak to snad není ani možný. A tak nelze tento snímek doporučit. Nepovedlo se tu vůbec nic. ()

mogul01 odpad!

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak chce rumunský ministr zničit cikány pomocí černé magie a tornáda:-). Zřejmě ne náhodou tento film o romech vznikl v Kanadě. V oficiálním textu distributora zde na ČSFD je chyba. Hlavní hrdina není Josh Barnaby, ale Josh Pallady. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film sú akoby vízie a predstavivosť jednotlivca z konca Woodstocku. Bezpochyby ak ICH máte vo svojom okolí fandíte Meta Tempesta. Tu to je však oveľa viac. Všetko siaha ku Gabrielovi, prvotným základňam byzantských kostolov etc. Josh to berie to svojich rúk a na smradľavom TDI Passate zastavuje hrozbu v Rumunsku. Je až slzotvorné, že spôsob záchrany vlastne neexistuje, len drží ten šuter okolo krku a nič. Z celého zvratku tak ostáva len pocit, že aspoň tá cigánka sa mohla vyzliecť. Katastrofálny film s mentálne zaostalou kanadskou družinou filmárov. (videné 03.07.2016, PRIMA Cool) ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní sračka, která se nám tentokrát snaží nakukat, že cikány chce mrtvé jenom kult satana (tomu věří snad jenom Kocáb a Šabatová). Nehledě na to, že ve filmu žádní cikáni nejsou (banda bledých tváří se na ně akorát snaží hrát). ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších filmů, který pochopí jen lidé, co jsou deset let a více závislí na heroinu. Scéna z psychiatrické léčebny k nezaplacení, mrzí mě, že jsem si před shlédnutím filmu neubalil silný joint, pak by to mělo asi 5 hvězd. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Nuž... vhodný film pre stanicu Film Plus. Tragický snímok... autori nevideli živého cigáňa a samotná zápletka a dej? Stoja za smradľavú deravú ponožku ako aj chovanie a logika niektorých postáv. ()

Reklama

Reklama