Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešikovnou jako slon a dlouhou jako bidlo se jednoho dne stane princezna Felicie, zvaná Feliška (D. Morávková). Kdo v tom má prsty? Zlá a závistivá čarodějnice Vranimůra (H. Maciuchová), která princezně nepřeje pohledného a urozeného ženicha, a tak jí přičaruje k nohám chůdy. Díky svým čarodějným schopnostem Vranimůra na nějaký čas prince (V. Dlouhý) okouzlí, ale statečná Feliška se o milovaného nápadníka nedá tak snadno připravit... (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka z řady odpoledních nesmyslů v neděli vyniká svými kouzli, kostlivcem Klementinem i exteriéry natáčené v kokořínském dole. Maciuchová je v této pohádce velkolepá a příchod hostů na hrad Kokořín je vládnoucí. :D "Ble ble ble, juchu chu, něco visí ve vzduchu" :D A Klementin jako kladný kostlivec, oběšený u Vraní skály. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Království smíchu je strašné a trapné. Dlouhý, Ráž, strašidla, dejme tomu, jsou to jediné klady pohádky, ale chybí tomu nějaký zajímavější příběh, než jen že princezně za trest přirostou chůdy k nohám a je tím potrestaná. A Morávková mi žel nikdy nepřišla dobrá pro role princezen, působí poněkud tvrdě, na princeznu i romantiku. ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchý, ale zcela vyvážený úžasným hereckým obsazením. Maciuchová by z fleku mohla hrát ještě princezny. Charismatický Ráž, fantastický Dlouhý a Přeučilův hlas - to je pastva pro uši! A další nestoři českého herectví v malých rolích: Kostelka, Hegerlíková, Skořepová. Všimněte si, jak umějí: v rolích zvyšují hlas, ale není to laciná uřvanost. Pěkné skloubení studia a reálných lokací. Trikům není co vytknout. Veselost dodává pohádce nezaměnitelný hudební rukopis Vadima Petrova. I v kontextu toho, co se dnes točí, dávám plný počet hvězdiček. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Ozdoba Starorádského trůnu." První zážitek, který jsem si z této bláznivé pohádky odnesl, byl Martin Zounar, tlustý jako v současnosti. Pak následovalo zjištění, že jde o tu nejškodolibější pohádkovou komedii v dějinách ČST a že zlomyslný žert, je vždy veselejší, stane-li se někomu jinému. Po těchto několika zkušenostech, jsem byl ještě překvapen tím, že princ Metoděj hoří a nejenom láskou, ale princezna Feliška Slonbidlová je nehořlavá, z čehož jsem usoudil, že se v tomto příběhu vyskytnul logický problém, který ale nikomu nevadil. No a na závěr jsem byl úplně rozechvělý, z toho nejdojemnějšího Kostlivce Klementýna, v dějinách ČST. Mimochodem, podle katalogu princezen rytíře Ctimíra, bylo princezně Felícii alias Felišce sedmnáct let, kdežto Daně Morávkové, už bylo v době natáčení devatenáct. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrnou herečku neinteligentního vzhledu Danu Morávkovou jako princeznu NE! Scénář mi nepřijde úplně špatný, ostatní herecké výkony jsou dobré - zejména na strašidlech je vidět, že se dobře baví, ale celkové zpracování pohádky mě nijak nenadchlo. Děj se vleče, některé scény jsou přehnaně teatrální a chvílemi jsem měla pocit, že talentem Vladimíra Dlouhého se tu zbytečně mrhá. Tuhle pohádku mezi oblíbené rozhodně nezařadím. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se natáčely na hradě Kokořín a v jeho okolí. (rakovnik)

Reklama

Reklama