Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Brano 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný a scéna s bilbordom mi prišla aj vtipná, ale bohužiaľ prešlo pár minút a na film sa praktický nedalo pozerať. Bolo to nezaujímavé aj ako detektívka, ale aj ako komédia. Hlavná dvojica nebola zla a film mal aj potenciál, škoda len, že to tak autori skazili. Jediné pozitívum je úvod. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vraždí tu blázen kvůli hokejovýmu klubu, který neexistuje..... Šílenec vraždící hokejový funkcionáře – to se může stát předmětem zápletky snad jen v Kanadě. (Ono je však na tomto příběhu víc pravdy, než by se dnešní mládeži mohlo zdát.) Ale k filmu: humor těží z rozdílů mezi provinciemi Ontario a Quebéc – takové to slovní špičkování a akční pasáže zase připomínají chlapce ze staré dobré policejní školy. Taková kriminální pohoda. A jelikož mrtvol s kérkama přibývá, chlapci padaj do větších a větších sraček. Nečekejte trhák desetiletí, ale hnusný odpoledne film spolehlivě zabije. A nemusíte být ani hokejový funkcionář! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, co maj policajti v Québecu za tradice. 2.) Nevím, kdo prodal Quebec Nordics do USA. 3.) Chystám se prodat hokejový Pardubice do Hradce Králové. 4.) Co se stane, když mi bouchne výbušnina v kapse? PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl dvojku, která se mi líbila jako komedie, ale snímek "Hodnej polda, zlej polda" je ještě lepší v tom, že o trochu lépe funguje jako celkem temná detektivka, kdy hlavní postavy pořád dovedou být vtipné, ale není to ani trochu na úkor napínavého a místy celkem drsného vyšetřování. Navíc je jednička trochu víc sexy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to slibně rozvíjelo a jiskření mezi detektivy mne bavilo. Duo ranař a slušňák vždycky funguje dobře. Bohužel od poloviny se ze slušňáka stane najednou také ranař čímž se celé kouzlo vytrácí. Pár scének bylo vtipných, některé byly hodně afektované až trapné. Sama detektivní zápletka o vrahounovi unášejícím a vraždícím své oběti byla hodně slabá. Celý film na mne celkově působil tak, že si snaží hrát na nadupaný akčňák, čímž ale nebyl. Vrcholem mého znechucení byla závěrečná nehoda ve stylu Kobry 11. Jsem háklivý na automobilové nehody způsobené najetím vozidla na v ulici nepochopitelně zřízenou rampu nebo cityblok, vždy však zkosenou stranou ve směru jízdy... Ve starejch filmech uměli hoši otočit buicka na střechu i bez toho, že by jedním kolem najel na rampu... Tenhle film je prostě oddychovka a tak ho berte. A jedno doporučení na závěr. Pusťte si jej v původním znění. V cz dabingu moc nepochopíte hrátky s anglinou a francouzštinou. Dvě tetování. * * ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Oba díly kanadské akční buddy komedie s Colmem Feore. Opravdu doporučuju, je to strašně svěží a zábavný. Jasně, má to nižší rozpočet a pohybuje se to někde lehce pod 7/10, ale tohodle subžánru se točí tak málo. Potěšilo finále druhého dílu a taky to, že to dobře využívá 2 jazyky, takže rozhodně bez dabingu! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama