Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příjemné kanadské buddymovie, jež je postavené právě na svérázech země, kde vzniklo. Francouzsko-britská řevnivost tu vévodí většině gagů a žánrová pravidla táhnou zápletku. Film má ultra skromný rozpočet, ale Canuel mu dal slušný look a i ty výbuchy a akce dorazí. Počítejte, ale s tím, že je tu víc hokeje, francouzského jazyka a slovních přestřelek. Martin je Kanaďan a hledá vraha, David je Kanaďan a taky hledá vraha, vrah je magor a nemá rád Kanaďany, co mu kazí národní sport... 70% ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Kanada je hokej a hokej je Kanada. Jenže Kanada je zároveň ve stínu svého výrazně ekonomicky silnějšího jižního souseda. A proto, když je hokejový tým z francouzské provincie Québecu prodán do Colorada, není divu, že odezva nesmiřitelného fanouška na sebe nedá dlouho čekat. První oběť je nalezena na rozmezí provincií Québecu a Ontaria, proto se vyšetřování ujímají zástupci obou policejních týmů, charismatický gentleman Martin Ward a lehkomyslný frajer David Bouchard. Již při pohledu na hlavní dva aktéry je zřejmé, že hlavní pozornost filmu nebude věnována honbě za pomstychtivým vrahem, nýbrž konfrontaci dvou naprosto odlišných charakterů. ● Nejlepší moment z celého filmu: "Vy si snad ze mě děláte srandu? Jak Vás něco takovýho vůbec mohlo napadnout?" ...smích, smích, smích. Kéž bych i já měl takto na háku výdus od svého vedoucího. ║2.8.2010║ ()

Reklama

LionelHuts 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný film, ve kterém se první půlku mluví francouzsky, druhou anglicky. Má skvělé části, to je pravda, ale jako celek působí opravdu kostrbatě. První kanadská půlka je velmi dobrá, ale s přechodem do L.A. jakoby tvůrci nevěděli, jak s filmem pokračovat. Ze seriozní krimikomedie se tak stává stupidní laciná parodie. Škoda, začalo to dobře. 50% ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale mi se to libilo hodne. Jiste, je tam par hluchych scen, ano, namet je ohrany jako Slavici z Madridu a dva rozhadani poldove tu byli nescetnekrat, ale ja se stejne bavil jako malej. Mozna to bylo tema neokoukanejma xichtama, mozna jednoduchym vtipem, ale hlavne tim, ze to je primocara bohapusta sranda a film si na nic nehraje, je proste "jen" zabavou. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný a scéna s bilbordom mi prišla aj vtipná, ale bohužiaľ prešlo pár minút a na film sa praktický nedalo pozerať. Bolo to nezaujímavé aj ako detektívka, ale aj ako komédia. Hlavná dvojica nebola zla a film mal aj potenciál, škoda len, že to tak autori skazili. Jediné pozitívum je úvod. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama