Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by to natočili napríklad takí Coenovci s väčším dôrazom na kriminálnu zápletku, alebo Wes Anderson bizarnejšie. A v oboch prípadoch by to bol v konečnom dôsledku asi aj zábavnejší film. Ale možno by sa z neho vytratila tá ľudská rovina nezávislej dramédie, ktorá bola hnacím motorom celého snímku. Dlho som si vravel, že to vidím na tri hviezdičky, aj napriek zlatej, no trochu prehrávajúcej Evan Rachel Wood, istému Douglasovi v preňho nezvyčajnej úlohe a vkusnému soundtracku. No koniec v zmysle Máme radosť... bol príliš podarený. A "naked chinese men" prišli tiež. Tak predsa len majú tí rodičia občas pravdu. Kto by to bol povedal, keď sú niekedy ešte väčší blázni než my. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, kéž by každý režisérský debut byl tak úspěšný. Mike Cahill vsadil na jednoduchost námětu a jako trumfová esa vysypal z rukávu Michaela Douglase a Ewan R.Wood. Trumfy nezklamaly a přirozeně krásná Ewan a v mile bláznivého otce převtělený Michael hrají jako z partesu a dodávají filmu lidskost. Nevím přesně proč ale Michael ve mně svým výkonem vyvolal vzpomínky na Roberta De Nira v Čase probuzení. Děkuji Miku Cahille a jen tak dál. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Takhle by asi vypadal Oliver Twist, kdyby ho přesadili do americké reality a nechali mu jednu polovinu rodiče. Ta polovina se jmenuje Michael Douglas, je udesne fousata a roztomile silena, hraje si na Lovce pokladu a hleda smysl zivota mezi bagry a detektory kovu. Atmosfericke, civilni a zvlastnim zpusobem pronikave. Snilci vsech zemi a vyznani, spojte se. Zatimco budete hledat, Evan Rachel Wood za vas odpracuje par smen u McDonalda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie dramedy s cáklým Michaelem Douglasem a krásnou Evan Rachel Wood o hledání (nejen) ztraceného pokladu. King of California obsahuje přesně to, co má nezávislé komediální drama obsahovat: příjemné herecké výkony, vcelku originální námět a pěknou hudbu. Celé je to tak trochu vtipně šílené, ale nemůžu úplně říct, že bych měl po zhlédnutí závěrečných titulků vyloženě dobrou náladu - spíše něco mezi. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Mám celkem ráda poetické snímky jako je tento, zároveň realistické, a zároveň metafora. Jenže tady mě chybělo něco víc, jako nápad to nebylo špatné, ale myslím že na celý snímek to bylo příliš málo. Zdálo se mi to trochu roztahané. Ale zase na druhou stranu, byli tam i pěkné scény, takové jaké skutečně ze svým otcem občas zažijeme (jojo, není jediná kdo má tátu magora...) a ta kombinace Wood + Douglas byla celkem zajímavá. Nevím, prostě mi tam chybělo něco co by mě očarovalo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)

Reklama

Reklama