Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (158)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Torchwood je děsná sračka jak na poli sci-fi, tak na poli seriálovém. Většina postav je nesympatických, herecké výkony poněkud děsné a zápletky nelogické. Podobá se to Aktům X, ale nemá to jejich napětí.. Připomíná to Krajní meze, ale nemá to jejich scénáristickou kvalitu a jistou dávku poučení. Efekty i masky jsou dosti laciné a podoba mimozemšťana jakým je třeba Nosatec by spolklo leda malé děcko. Nejhorší ze všeho je ale teplý velitel celé skupiny se svou "tajnou" minulostí, což mě vůbec nebavilo a při homosexuálním líbání jsem kolikrát musel odvracet zrak.. Totální vopruz. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti dílech: Spin-off Doktora Who, který se tak trochu utrhl z řetězu. Ta tam je doktorova poetičnost, nenásilí, naopak se objevily moderní technologie, které DW musel kvůli konzistenci se starými sériemi ze šedesátých let opomenout. Potenciál tu rozhodně je, ale zatím nebyl naplno využit, uvidíme po dalších dílech. Snad se objeví více propojení s DW. ()

Reklama

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tak pokud jsem si dosud myslela, že Doctor Who je ten nejdepresivnější, nejtragičtější a nejsmutnější seriál, jaký jsem kdy viděla, tak nyní musím svůj názor změnit. Torchwood je tak odlišný od DW, ale přesto už na první pohled poznáte, že spolu souvisí. Doctorův život, který trvá více než 900 let, je ,oproti Jackovu trápení, pohodička. 1. série mě bavila. Byly tam vtípky, občas nějaké vzrušení. 2. série byla mnohem temnější. No a ten konec 2. série - potoky slz. Říkala jsem si, že horší už to nebude, tak jsem si udělala minimaraton a zkoukla celou 3. sérii na posezení. A to jsem neměla dělat. Zaplavila mne vlna emocí. Na konci 4. dílu jsem opravdu šíleně řvala. Spotřebovala jsem balíčky kapesníčků, ale ten pláč jsem nemohla zastavit. Ale pak, když už jsem si pustila 5. díl, tak jsem žádné slzy neměla. Jen jsem nepřítomně koukala a až do poslední vteřinky jsem doufala, že se podaří nějak vrátit to, co se stalo. Musím se přiznat, že na tyto díly se znova nepodívám, nevím, jestli bych to znovu zvládla. Pro mě za 5 hvězdiček, ale dala bych klidně i tisíc. Žádný film, seriál, ba ani kniha, mi nikdy neuděli takový guláš v mých myšlenkách... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou dvě série, v ruce ještě žmuchlám kapesník a tak si říkám, že už můžu ohodnotit. Jak popsat Torchwood? Dá se vůbec Torchwood popsat?? Pokud si myslíte, že po emoční ždímačce Pána času už můžete sledovat cokoli, jste na velikém omylu a pak se vám stane, že zapláčete jako já. Protože k celému týmu přilnete, zároveň se zamyslíte, jestli opravdu svoji práci milujete jako oni a v neposlední řadě zase začnete dětinsky snít... snít o tom, co by se vám mohlo přihodit, i když nežijete v Cardiffu. Zkrátka další seriál do sbírky a já už zase budu přesouvat svoji topku.. :o ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Doctora Who miluju, ale spin-off ve mně bohužel už takové nadšení nevyvolává. Přitom jsem se snažila si ho oblíbit a s každým dalším dílem jsem čekala, kdy už přijde ta pomyslná jiskra, která mě nakopne k tomu, abych se těšila na další díly a nakonec si seriál i zamilovala a ono pořád nic. Nevím, čím to je...možná tím, že v okamžiku, kdy doctorovo universum ztrácí všechnu tu povznášející fantasii, a ironickou nadsázku a přechází na striktně vážnou notu, ztrácí u mě velký kus přitažlivosti a dokonce i originality. Ano temnota je věc, kterou na seriálech velmi oceňuji a tady je jí požehnaně (co se týká rukavice a oživování, přechází to dokonce do morbidity) ale já mám zkrátka kapitána Harknesse raději jako bezstarostného, šarmantního vtipálka a ačkoliv mám docela ráda Eve Myles, tady mi její postava nebyla dvakrát sympatická, o jejím manžílkovi ani nemluvě. Příliš nepomáhá ani změna místa, tam kde se Doctor vesele prohání po celém vesmíru, v časech minulých i budoucích, tam se Torchwood musí spokojit s nevýznamnou dírou v Anglii. Za co má pro mě spi-off malé plus, je to, že se nebojí nechat své postavy umírat i nevýslovně trpět i za svoji sexuální otevřenost, což je při Jackových milostných preferencích více než příhodné. Netvrdím, že je Torchwood špatný seriál, ale mě příliš neoslnil. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Ve dvanáctém díle první série je na dveřích pustého domu na začátku dílu vyvěšen plakát "Vote Saxon", což odkazuje na třetí řadu seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde takovéto plakáty ovlivnily děj. (vimanzen)
  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)
  • Název seriálu a organizace Torchwood vznikl přeskupením písmen ve slovech Doctor Who, což je seriál, od něhož se Torchwood oddělil v samostatný pořad. (Wendy)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama