Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (1 900)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na těch sedm se dohrabu i přes to, že poslední třetina stojí za houby, ale třeba to napodruhé nebude působit tak imbecilně (nebo to bude ještě horší). Než totiž přišla, bavil jsem se víc než dobře. Minimálně akce je hodně solidní a kdyby dostal skvělý Worthington víc prostoru na úkor Balea, mohlo to být celé ještě lepší. Jeho linka s Moon Bloodgood hodně překvapila a je škoda, že se někdo ve střižně nemohl rozhodnout, kdo je v centru příběhu. Takhle se to všechno bije navzájem a očividně chybí spousta scén (proč tak málo Kate Connor?), bez kterých vypadá především finále jako z rychlíku. S předchozími Terminátory se Salvation moc srovnávat nemůže, jako post-apokaliptický letní popcornová sci-fi je ale celkem ucházející. P.S. Digitální vy-víte-kdo je bohužel hodně špatný vtip. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, nenadchlo. Jako akční film je to celkem bomba. Akční scény jsou opravdu super, ale ještě aby nebyly, když filmek stál 200 melounů. Ale jako pokračování Terminátora, nic moc. Film nemá žádnou hloubku a k tomu ani žádnou atmosféru, ve srovnání třeba s T2, naprosto nulovou. Chtělo by to nějaký nápad. Originalitu. Njn, scénář opravdu není nejlepší. Škoda. Jak tady napsal už jeden uživatel, film opravdu, i podle mne vypadá, jako ukázka jednoho dne ze života Johna Connora. Ale proč ? Kurva my chceme ale pokračování ! Já nevím. Nejlépe kdyby se k Termoušovi vrátil Cameron. Vždyt on je otec téhle ságy. On to stvořil, tak ať si to milej zlatej, hezky ukončí ! ,-) Za celkem hezký zážitek v kině při akčních scénách, dávám o jednu malinkou hvězdičku navíc, ale mám takový dojem, že až film uvidím na dvd v tv, hvězdička vyhasne.( 6.6.2009 ) Update: A taky vyhasla :D ( 18.10. 2011 ) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tu tvrdí plno lidí, z tohodle filmu není cítit ta správná depresivní terminátorská atmosféra. Nevidím v něm to zdevastované prostředí, toho skutečného terminátora. Je to čistá stoprocentní akce bez čehokoliv originálního. A další problém byl v tom, že Árny nesvolil na natáčení a tak si odchytli Kickingera, který si zahraje jakoby T-800 v Arnoldově tváři a přitom je tam tak deset vteřin. A na to jaký z toho udělali divadlo, to nakonec vzešlo na dost trapnou scénu. A co jinýho Terminátora dělá Terminátorem než hlas, tělo a duše Arnolda Schwarzeneggera. To ale pro tvůrce znamená jeden dost důležitý fakt. A to ten, že snad další díl už nenatočí, protože tenhle, ačkoliv je kvalitní akcí narvaný od začátku do konce, prostě není takový, jak bych si já přál a s tím asi souhlasí víc lidí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Terminátor se zrodil z nočních můr Jamese Camerona a na principu klasické noční můry, v níž marně utíkáte před nezastavitelným bubákem (před kterým nejste v bezpečí ani na policejní stanici), stály i první tři terminátorovské filmy. Sequeloprequel SALVATION nahrazuje tenhle koncept po vzoru Cameronových VETŘELCů futuristickým válečným velkofilmem o návštěvě u bubáků doma, tj. terminátorů je hodně, není nijak těžké je zničit a taky je jich během filmu x zničeno (jen Newt nám trochu ztmavla), čímž film – navíc těsně svázaný časovými paradoxy a mytologií série - přichází o napětí. Zároveň šedivě přefiltrovaná budoucnost (zatím) není zdaleka tak bezútěšná, jak nám ji servíroval Cameron ve svých flashbacích - žádní chudáci prázdně zírající na rozbitou televizi, síly jsou vyrovnané, o nedostatku potravin se jen mluví a stíhačky pilotují modelky, takže o co vlastně jde, že? Zvlášť je-li k tomu polovina postav zbytečných, počet logických lapsů alarmující, odkazy na předchozí tři filmy příliš chtěné a finále se s tragickým výsledkem marně snaží skloubit památnou likvidaci terminátora z konců prvních dvou dílů se závěrečným zvratem po vzoru dílu třetího. Ale aspoň konečně vím, co všichni mají na Worthingtonovi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film nese chybu ve svém názvu., Tohle není žádný čtvrtý díl Terminátora, nic z něj nezbylo kromě několika hudebních doprovodů a pro mne nejlepší scéna, kdy ve finále vyleze z nějaké mrazničky (digitální) Arnold ... Jinak prostě mi to spíš připomínalo takový vyspělejší jako by Cloverfield, kde nevíte odkud co přiletí, přistane, spadne, střelí ... Je to akční, strašně akční, ale totálně prázdné ... Dobřem, to si můžu pustit nějaký demo na PC u nějaké videohry a mám to to stejný. Tohle má naprosto nulovou atmosféru a hraje se JEN na efekty, které jsou sice špičkové, ale když já raději toho oldschoolového klasického Ramba 4, kterému tohle nesahá ani po kotníky ... Podívaná pěkná (v kině), ale s Terminátorem to nemá nic společného ... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Blair Williamsová (Moon Bloodgood) střílí z pistole Desert Eagle Mark XIX ráže .50 AE. Stejný typ palné zbraně nosil agent Smith (Hugo Weaving) ve sci-fi filmu Matrix (1999). (dc125)
  • Režisér McG nařídil svým hercům, aby si přečetli romány „Blade Runner: Sní androidi o elektrických ovečkách?“ od spisovatele Philipa K. Dicka a „Cesta“ od Cormaca McCarthyho, a nasáli z nich bezútěšnost postapokalyptického světa. (c.tucker)
  • Lidský odboj používá k útokům letoun přímé letecké podpory Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II. Ten vznikl už na začátku 70. let a verze A ještě neměla digitální, "skleněný" kokpit, což znamená, že by teoreticky měla být počítačově nenapadnutelná superinteligencí Skynet. (p3tris)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama