Reklama

Reklama

Maigret

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Švýcarsko / Československo, (1991–2005), 81 h 23 min (Minutáž: 80–106 min)

Předloha:

Georges Simenon (kniha), Georges Simenon (povídka)

Hrají:

Bruno Cremer, Albert Delpy, Cécile Bois, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Arnaud Giovaninetti, Lionnel Astier, Michel Vuillermoz, Dimitrij Rafalský (více)
(další profese)

Epizody(54)

Seriál Maigret v hlavní roli s Bruno Cremerem vznikl v rozsáhlé evropské koprodukci francouzské, belgické, švýcarské, české a finské televize. Má celkem padesátčtyři dílů s délkou kolem devadesáti minut. Poprvé se seriál vysílal ve Francii v letech 1992 – 2005. Slavný detektiv spisovatele Georgese Simenona má ve Francii velkou tradici. Bruno Cremer převzal dýmku od herce Jeana Richarda, který hrál Maigreta 23 let a natočil celkem 88 epizod. Pro tak veliký projekt, na tehdejší dobu s obrovským rozpočtem, bylo nutné najít koproducenty. Čeští diváci poznají v mnoha exteriérech Prahu, její ulice, domy i malá náměstí. Přesto je Česká televize jako koproducent uvedena jen u několika dílů, kde se v řadě vedlejších rolí objevují známí čeští herci, za kamerou Jiří Macháně a u dvou epizod i režisér Juraj Herz. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret je pro dnešního diváka nuda, není neprůstřelný, nepoužívá zbraně, které budou vynalezeny za sto let, není hacker tělem i duší, nedopouští se automobilových honiček, v kterých zvítězí Trabant nad Lamborghini, neb Trabant řídí nejfantastičtější detektiv všeho míra. Nepobíhá obnažen do půli osvaleného těla mezi ložnicemi dívek a dam, které touží jen a jen po rozkoši spatřit JEHO. Neoslňuje ani přesně mířenou střelbou, asi supertvrdou pěstí. Pod jeho pohledem netaje led, ani se nebortí skála. Jak říkám, zkrátka nuda. Jednoduché televizní zpracování, které dává přednost důvtipu románové detektiva, šarmu jeho představitele a nezájmu diváka o hektolitry umělé krve, tuny vyhřezlých vnitřností a zvuky svištících kulek. Ano, Maigret v podání Cremera se mi líbí. A rouhám se kultu velkého Jeana Gabina, ale ať dělám, co dělám, Cremer je pro mě ten pravý a nejlepší Maigret. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympatický detektivní seriál o Maigretovi a jeho případech. Natáčel se dlouhá léta, i když je to koprodukční seriál, tak Maigreta hraje Francouz, což je sympatické a autentické a ne jako britské filmy s panem Beanem. Hraje tu plno známých francouzských herců šedesátých let - tunsamozřejmě starší. V tomto seriálu, který se natáčel i nás, hraje pár českých herců jako Lír, Augusta, Trojan, Musil, Kaplanová, Rybová, co hraje holku, co obviní samotného Mairgreta ze znásilnění nebo Kříž, co si zahraje lékaře, Hanák hrající vraha, nu a další a další... ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím sa priznať, že komisár Maigret je moje oblúbené čítanie. Mám ho dosť prečítaného. Preto som sa tešil na tento seriál. No , mne sa zdal dosť, akoby som to napísal- taký nemastný, neslaný. Bruno Cremer sa podobal mojej predstave Maigreta, ktorú jasne vedie J.Gabin. Pripomeniem aj fantastické rozhlasové podanie Maigreta R.Hrušínským st. Seriál hodnotím 60%. ()

Diaganá 

všechny recenze uživatele

Hlavního hrdinu, komisaře Maigreta jsem prvně viděl v italském kriminálním seriálu Chobotnice, kde hrál mafiána a okouzlil i tam. I když má bradavici, má charisma a filmu dodává hodně. Seriál má své kouzlo, dýchne na vás například kouzlo francouzského venkova nebo maloměsta, který připomíná i kouzlo československého venkova po druhé světové válce a později. Tenhle seriál když dávali, tak jsem ho nesledoval. Teď jsem zahlédl jeden díl a už postupně díky uložto a je to tam také v dobré kvalitě, sleduji jeden díl za druhým. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Maigret má z dnešního pohledu příliš ospalé tempo a v záplavě nejrůznějších akčních kriminálních seriálů, charismatických psychopatických vrahů, geniálních vyšetřovatelů a kriminalistů ozvláštněných nejrůznějšími bizarními povahovými vlastnostmi i poměrně nevýrazného hrdinu, což se nevztahuje k osobě Bruna Cremera, nýbrž k samotné literární postavě. V rámci seriálu vznikla dlouhá řada televizních celovečerních snímků natáčených nejrůznějšími režiséry s více méně vyrovnanou kvalitou, která nenadchne, ale ani neurazí. Kladem je Bruno Cremer v hlavní roli, který si jako zkušený špičkový francouzský herec udržuje vysokou formu a své postavě propůjčuje noblesu. Jako celek si seriál zaslouží v podstatě průměrné hodnocení, ze kterého žádná ze zhlédnutých epizod výrazně nevybočila. Je mi sympatická postava komisaře Maigreta pro jeho plebejství, sociální cítění a empatii pro své protivníky a celý svět kolem. V záplavě ranařů moderních akčních seriálů nebo snobských detektivů vyšetřujících záhady v prostředí společenské smetánky je to příjemné osvěžení. Komisař Maigret vlastně docela často nepředhodí pachatele zločinu soudu a přitom je té neformální spravedlnosti učiněno zadost mnohem víc než v dnešní české justici. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (207)

Zajímavosti (10)

  • Děj se odehrává v padesátých letech dvacátého století, v americkém baru se podává Baileys, tento nápoj však spatřil světlo světa až v roce 1974. (Snorlax)
  • Bruno Cremer v době natáčení trpěl rakovinou hrdla. Jeho hlas byl tak slabý, že musel být ve studiu techniky zesílen. Při dokončování natáčení v listopadu 2004 však padlo definitivní rozhodnutí a Bruno Cremera předaboval Vincent Grass. (Snorlax)
  • Natáčelo se také na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)

Reklama

Reklama