Reklama

Reklama

Pařížský inspektor Lognon je svědkem postřelení muže se slunečními brýlemi trojicí neznámých mužů. Zapamatuje si číslo jejich vozu, ale než stačí doběhnout pro pomoc, raněného odvezou jiní neznámí muži v jiném autě. Lognon zjišťuje, že auto střílících mužů patří majiteli amerického baru Pozzovi. Lognon přichází do Pozzova baru, aby ho vyslechl, ovšem Pozzo mu řekne, že auto bylo celou noc v garáži. Po odchodu je Lognon zadržen střílející trojicí, která ho zbije. Lognon se s případem svěří komisaři Maigretovi, kterého záležitost zaujme a vydává se do Pozzova baru sám. Zjišťuje, že přes čísla na pokladně komunikuje Pozzo s číšníky, kteří vydávají signály do bytu servírky Lily. Lognon s Maigretem přicházejí do Lilyina bytu a zjišťují, že Lilybyla milenkou jednoho z hledané trojice Billa Larnera. Ostatní dva hledaní se jmenují Charlie a Cicero. Maigret se vydává na americkou ambasádu za svým starým známým McDonaldem, zda by mu nepomohl poskytnout informace o hledaných mužích, ale McDonald pro zatím nic neví. Na Nábřeží zlatníků zatím zavolá neznámá žena z malého hotelu. Když se Maigret vydává za ní, nachází ji v pokoji mrtvou. Zjišťuje, že se jedná o jistou paní Curtisovou, která zde měla žít s manželem neustále nosícím černé brýle... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Můj třetí Maigret s Jeanem Gabinem a byla to trefa do černého, nemám co vytknout a vlastně ani nechci.. Já prostě a jednoduše řečeno souzním.. To, jakým způsobem vede vyšetřování, všímá si detailů, rozdává úkoly, umí být neústupný (ve správnou chvíli) a zároveň shovívavý (ve správnou chvíli), mě zcela okouzlilo.. A pak taky Jean Gabin, no.. výborný.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nádherně flegmatický vyšetřovatel v podání Jeana Gabina nešetří ironií a nadhledem, i když mu v revíru řádí americké podsvětí. On to vlastně tak úplně jeho revír není, protože oblast u Severního nádraží patří komisaři Verdieuxovi. Ale s tím se Maigret nikdy příliš nezalamoval. Byť mým osobním Maigretem je Cremer, musím konstatovat, že tenhle se Gabinovi obzvláště povedl. Co se obzvláště nepovedlo, je parafráze českého dabingu. Všichni zúčastnění by zasloužili umělecký trest smrti, ať jdou raději pást husy, tam toho snad tolik nezkazí. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Díky televizi Prima jsem mohl vidět i tento třetí a bohužel poslední díl Maigretovské série s Gabinem. Tímto ji moc děkuji za uvedení. Hold i komerční stanice může někdy příjemně překvapit. Jinak tento díl je na úplně stejné úrovni jako ten předchozí, i když už na něm dělali trochu jiní lidé. Je standardně napínavý, má opět docela dobrý příběh a uteče jako nic. Až bych ocenil tak o čtvrt hodinky delší stopáž. Tak se mi to líbilo, že mi to uběhlo až moc rychle. Největším pozitivem je pro mě zase představitel Maigreta můj nejoblíbenější herec mistr Gabin. Možná se opakuju, ale on se snad pro tu roli narodil. Jinak během filmu hodí zase spousta sarkastických hlášek (Vězení? Ne, dovolená.) Tím pádem jsem se i docela pobavil a za to všechno můžu dát 5 hvězd. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Zatím co v případě prvního příběhu, Maigret nakladl past opravdu hodně vysoko, v tomto spíše špionážním díle, děj malinko zaostává. Každopádně dvě věci jsou nenahraditelné, a to jest 1. hlavní představitel Pan Gabin je naprosto úžasný. Škoda, že s ním nebylo natočeno více dílů 2. Neopakovatelná atmosféra kulis, představující Paříž a předměstí . ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve starším filmu Maigret klade past dostali zajímavý prostor i jiní, tohle celé stojí na charismatickém a pěkně hláškujícím Gabinovi. Poctivá gangsterka, i když chvilkama trochu nepřehledná. Navíc v roce 1963 už se to dalo natočit trochu modernějším stylem, takhle to dnes působí jako dost archaická vykopávka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v pařížských ateliérech Billancourt a na lokacích po celém městě. (classic)
  • Počas premietania filmu v pražskom kine Metro zavraždil premietač 11 ročného chlapca. Vražda malého chlapca pobúrila celú vtedajšiu československú verejnosť. Vrah dostal trest smrti. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama