Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a jasnovidka (E44)

(epizoda)

Celá Francie a pochopitelně i všichni Maigretovi inspektoři napjatě sledují průběh Tour de France, když v tom nejlepším přichází jakýsi účetní Joseph Mascouvin oznámit, že zpronevěřil v jisté advokátní kanceláři peníze. Když si v kavárně půjčil psací potřeby, aby se písemně spojil se svými věřiteli, na pijáku našel otisk zprávy, že tentýž den v pět hodin bude zavražděna jasnovidka. Je tu i podpis „Picpus“. Policisté hlídají v Paříži 482 jasnovidek, ale jednu přece jen neuhlídali, neměli ji na seznamu... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Maigret je většinou nuda, spleť různých postav, nepřehledných indicií a najednou bum ho, rána z čistého nebe, Maigreta osvítí a případ je vyřešen. V tomto filmu byli také dva jasnovidci, mrtvá žena a komisař Maigret. Ale perfektně civilní projev Cremera z Maigreta udělal člověka. Zpracování nepostrádá lehkou nadsázku a i špetku humoru. ()

Davered

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepsich dilu predevsim diky atmosfere letni Parize behem Tour de France, sviznemu tempu, i nebyvale zamotane zapletce. Perlickou je, ze se zde objevi velka podepsana fotografie Josefa Masopusta drziciho nad hlavou trofej Zlaty mic (jeji zarazeni je ovsem anachronisticke vzhledem k tomu, ze je z roku 1962 a pribeh se odehrava v polovine 50. let). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů vůbec. Nádherná letní atmosféra (s probíhající Tour de France) a vskutku zajímavý případ s tradičně prokreslenými postavami a tentokrát nemalou porcí humoru navrch. Tuhle předlohu (S úctou Picpus) jsem četl a pamatuju si ji jako jednu z nejlepších a tenhle díl to jen potvrdil. 95%. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret je můj velký oblíbenec už kvůli jeho charakteru, způsobu jednání, ironickému humoru a starosvětskému gentlemanství. Sleduju to v českém dabingu, který je podle mě vynikající. Je to klasická detektivka "agathoidního":) typu a tak doporučuju všem, kdo tento druh má rád. Žádné střílení apod. ptákoviny. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý a složitý případ. Předlohu jsem před lety četla, ale pamatovala jsem si jen jméno Picpus. Bruno Cremer jako Maigret se mi líbí, i jeho inspektoři, zejména ten mladý, kterému Maigret tento případ svěřil. Inspektoři věčně přilepení u rádia sledují v tomto díle Tour de France. Žádné střílení a honičky nejsou třeba, i bez nich je příběh poutavý. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jako vždy pěkně pomalé s občasnými vtipnými a trefnými poznámkami pana komisaře. Množství postav a francouzská jména a příjmení mi neustále děj znepřehledňují, mám problém zapamatovat si kdo je kdo... ()

Reklama

Reklama