Reklama

Reklama

Maigret

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Švýcarsko / Československo, (1991–2005), 81 h 23 min (Minutáž: 80–106 min)

Předloha:

Georges Simenon (kniha), Georges Simenon (povídka)

Hrají:

Bruno Cremer, Albert Delpy, Cécile Bois, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Arnaud Giovaninetti, Lionnel Astier, Michel Vuillermoz, Dimitrij Rafalský (více)
(další profese)

Epizody(54)

Seriál Maigret v hlavní roli s Bruno Cremerem vznikl v rozsáhlé evropské koprodukci francouzské, belgické, švýcarské, české a finské televize. Má celkem padesátčtyři dílů s délkou kolem devadesáti minut. Poprvé se seriál vysílal ve Francii v letech 1992 – 2005. Slavný detektiv spisovatele Georgese Simenona má ve Francii velkou tradici. Bruno Cremer převzal dýmku od herce Jeana Richarda, který hrál Maigreta 23 let a natočil celkem 88 epizod. Pro tak veliký projekt, na tehdejší dobu s obrovským rozpočtem, bylo nutné najít koproducenty. Čeští diváci poznají v mnoha exteriérech Prahu, její ulice, domy i malá náměstí. Přesto je Česká televize jako koproducent uvedena jen u několika dílů, kde se v řadě vedlejších rolí objevují známí čeští herci, za kamerou Jiří Macháně a u dvou epizod i režisér Juraj Herz. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Terva k tomuto seriálu (5)

Maigret a čtyři ženy (1997) (E26) 

Komisař Maigret ve scela průměrné kriminálce. Režie - Michel Favart. Námět - Georges Simenon. Scénář - Bernard Marié. Hudba - Laurent Petitgirard. Kamera - Chris Schutte. ()

Vražda v kupé první třídy (1999) (E31) 

Bruno Cremer v roli slavného komisaře Maigreta, který své případy řeší s rozvahou a nezbytnou dýmkou. Námět : Georges Simenon. Scénář : Pierre Granier-Deferre a Dominique Roulet. Kamera : Vladimír Smutný. Hudba : Laurent Petitgirard. Dále hrají - Alexandre Brasseur jako Paul Lachenal, Hélène de Saint-Père jako Lena Leinbach, Veronika Varga jako Catherine Frankel, François-Régis Marchasson jako Arnaud nebo François Caron jako Albert Dutoit. ()

Maigret a čtyři esa (2002) (E39) 

Lehce nadprůměrný commissaire Jules Maigret. Režie - Claudio Tonetti. Námět - Georges Simenon. Scénář - Pierre Granier-Deferre a Michel Grisolia. ()

Maigret a čtyři milenci (2003) (E45) 

Maigret ve své plné kráse. Režie - Laurent Heynemann.Námět - Georges Simenon. Scénář - Pierre Fabre a Laurent Heynemann. Hudba - Laurent Petitgirard. Kamera - Vladimír Smutný. ()

Reklama

Reklama