Reklama

Reklama

Maigret

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Švýcarsko / Československo, (1991–2005), 81 h 23 min (Minutáž: 80–106 min)

Předloha:

Georges Simenon (kniha), Georges Simenon (povídka)

Hrají:

Bruno Cremer, Albert Delpy, Cécile Bois, Isabelle Renauld, Vanessa Larré, Arnaud Giovaninetti, Lionnel Astier, Michel Vuillermoz, Dimitrij Rafalský (více)
(další profese)

Epizody(54)

Seriál Maigret v hlavní roli s Bruno Cremerem vznikl v rozsáhlé evropské koprodukci francouzské, belgické, švýcarské, české a finské televize. Má celkem padesátčtyři dílů s délkou kolem devadesáti minut. Poprvé se seriál vysílal ve Francii v letech 1992 – 2005. Slavný detektiv spisovatele Georgese Simenona má ve Francii velkou tradici. Bruno Cremer převzal dýmku od herce Jeana Richarda, který hrál Maigreta 23 let a natočil celkem 88 epizod. Pro tak veliký projekt, na tehdejší dobu s obrovským rozpočtem, bylo nutné najít koproducenty. Čeští diváci poznají v mnoha exteriérech Prahu, její ulice, domy i malá náměstí. Přesto je Česká televize jako koproducent uvedena jen u několika dílů, kde se v řadě vedlejších rolí objevují známí čeští herci, za kamerou Jiří Macháně a u dvou epizod i režisér Juraj Herz. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele evangelik k tomuto seriálu (11)

Maigret a Dlouhé bidlo (1991) (E01) 

Ale jo, dobrý. Další z nesčetných variací na téma maminčin mamánek, snacha a tchýně... ()

Maigretova trpělivost (1994) (E11) 

Jo, výborný. Koukal jsem, co je tam českých herců... ()

Maigret a Fantom (1994) (E12) 

...opět s reminiscencí na válku. Dost mě rušil příliš velký dekolt sl. Polety při rozhovoru s M. ke konci filmu... ()

Maigret a dražba při svíčce (1995) (E17) 

Prostě jako docela dobrý, až na to úplně profláknutý klišé: detektiv se nachází v baráku, ve kterým jako naschvál dojde k vraždě. Ve skutečnosti pravděpodobnost menší, než jackpot ve sportce... No a rodinná vražda? Tak trochu urážka divákovy inteligence... ()

Maigret a hlava muže (1996) (E21) 

No, tohle se moc nepovedlo. Nepřehledná kavárna, pořád jsem čekal, kdy Lír s Bobkem promluví - nepromluvili. Ovšem Zora Jandová - krásná, éterická. V ději jsem se ztrácel, taky dost nepřehledný, vůbec jsem nepochopil, proč uprchlý trestanec neměl zájem o svoji vlastní obhajobu? Hlavní poučení celého příběhu - když kaviár, tak jedině s vodkou... ()

Čekání na vraha (1999) (E29) 

Docela dobrý. S tím psychopatstvím pana lékárníka ale značně přehnané. Po probourání zdi ani náznak mrtvolného pachu - velmi nepravděpodobné. Just Fontaine, MS v kopané 1958 ve Švédsku, 13 vstřelených branek během 6 zápasů. Dnes neuvěřitelné a prakticky nepřekonatelné!! ()

Maigret a lepší lidé (2000) (E33) 

Poklidné tempo, padesátá léta, jízda na motorce bez přilby a těžce uvěřitelný motiv a způsob vraždy (ženou). Věštecké schopnosti pana syna a práce policie na případu který se - možná - stane. A stal se až na začátku poslední třetiny filmu, kdy už daňoví poplatníci zaplatili za předchozí "preventivní" práci policie pěknou sumičku a ta nebyla s to zločinu zabránit... ()

Maigret a otevřené okno (2001) (E36) 

Můj úplně první Maigret. Velmi skromná výprava, ale detektivka co pohltí... ()

Maigret a čtyři esa (2002) (E39) 

No jo, docela dobrý. I zde staré a obehrané. Detektiv coby magnet na vraždy. Kam přijde, tam se nějaká semele. Ve skutečnosti za celý profesní život vyšetřuje "průměrný detektiv" takových případů pár... Základní znalost historie při sledování nutná. Obávám se, že většině populace už pojem Vichistické Francie vůbec nic neříká... ()

Maigret a hubatá služka (2002) (E40) 

Tak tenhle díl se mi velmi líbil. Až na tu jízdu na kole s dýmkou v puse - to fakt trochu přehnali. A nápad zbavit se revolveru v pařížském metru, aby se potom  shodou náhod dostal Maigretovi do ruky, to Simenon přehnal na druhou... Služka Felicie ovšem půvab sám... ()

Maigret a čtyři milenci (2003) (E45) 

Výborné. Poklidné tempo, žádná akční Amerika s neprůstřelnými agenty, honičkami a pyrotechnickými kousky. Objevil jsem Maigreta až na důchod... ()

Reklama

Reklama