Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost, přiboudle sprostá, umolousaná, na zem flusající a přitom důverně známá. Ač je samozřejmě kvalita kolísavá, tak některé frky jsou ultimátní. Louie je prostě hovado, to se nedá jinak říct. Ale jak já mu rozumím . Pamela Adlon v předCalifornication době je k sežrání, a i dabing je slušný. No a jejich malá krvavá víla Lucy je chodící antikoncepce. Škoda jen jedné serie. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl jsem jen tak vlažně "přetrpěl" s tím, že tohle asi nebude nic světoborného. Ale ve chvíli, kdy si hlavní postavy trochu ošaháte a poznáte, to jsme se pak s manželkou chlámali na celé kolo až do konce série, ačkoli jsme na sebe neustále pomrkávali, že tohle je přesně jako u nás. Konečně žádné zidealizované sitkomové manželství, tady se píčuje a nasersiuje o sto šest a celé je to pak daleko více uvěřitelné a především vtipné. Vedlejší postavy jsou bombastické (až na toho sociálního debila - bratra Kim) a znělková píseň až nechutně chytlavá. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Černý humor je jako nohy, někdo je má a někdo ne. 13 dílů o obyčejné rodince s malým nevychovaným capartem, ale to by nebylo ono, kdyby tomu nešéfoval Louis C.K., král černého a morbidního humoru. Zde je tedy lepší koukat s českým dabingem. Všechny postavy jsou originální a super, flegmoušský kamarád, šílená manželka, bláznivý švagr, slušňácký sousedé, nebo kontroverzní kamarád prodávající trávu nebo moč. Seriál si nechodí daleko pro nevhodné vtipy o presidentech, černoších či nadávání manželce...10. díl také jednoznačně vyřeší otázku ohledně toho, kdo je vlastně Bůh. Louis C.K. je mistrem svého oboru, jeden z nejlepších kontroverzních komiků a tohle je možná to nejlepší, co kdy napsal a zahrál. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

tak trochu hovado Louis C.K. v roli regulérního hovada Louieho, který vede naprosto všední a nezajímavý život (práce, jídlo, pivo a manželské či výchovné problémy), ale bere to s maximálně ironickým nadhledem, a právě proto je tento sitcom tak skvěle upřímně a přirozeně vtipný.. P.S.: pokud si úplně netykáte se slovem "píča" (btw dabing je super), budete mít u Lucky Louieho, vzhledem k jeho častému výskytu, možná trochu problém :) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Lucky Louie je rozporuplný seriál. Hlava rodiny je Loui je nevybouřený hovado, zřeštěná manželka a dcerka o kterou tihle dva pečují s rodičovskou láskou. Je tu plno dobrých hlášek a postřehů avšak přesto bych si tenhle seriál jako špičku nepředstavoval. Svou bezstarostností mě Lucky Louie připomíná v lecčem Californication. Na osudech hrdinů seriálu jako by nezáleželo. Buď jak buď. Lehce nadprůměrná zábava 3,5* ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa Louie (Louis C.K.) v siedmej epizóde seriálu dostáva do bytu cez okno, Lucy (Kelly Gould) uteká do komory so zmrzlinou v ruke. Keď ju Louie zachytí, zmrzlina je už položená no stole. (Gerdomila)
  • První sitcom HBO nahrávaný před živým publikem. (D3VIL)
  • Louis C.K. po škole pracoval jako automechanik, stejně jako jeho postava v seriálu. (boul)

Reklama

Reklama