Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Wow.. :) Zatím mám shlédnuty jen první dvě série, ale první dva díly mě k těm ostatním úplně přikovaly. Už tři dny tak sleduju skvostné výkony neokoukaných herců, směju se absurdním situacím v originálním scénáři, brečím u těch smutných a k tomu všemu poslouchám skvěle vybranou hudbu. Teď jen doufám, že i třetí série s jiným hereckým obsazením bude stejně absurdně reálná a geniální, jako první dvě. Wow.. EDIT: Po shlédnutí dalších dvou sérií - hodnocení asi nechám na pěti, ale nutno podotknout, že byť mám radši druhou generaci herců, scénáristy bych za čtvrtou sérii nakopala do patřičných míst. Od absurdní reality se dostali k něčemu, co je sice zajímavé na koukání, ale tu reálnost života, která se mi dřív líbila, to pozbývá. Škoda. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skins neukazuje mladé tak jako v jiných seriálech, kde se neustále řeší vztahy, co si na sebe obléct, kdo s kým a různé další zákeřnosti. Skins nabízí tak trochu kontroverzní, ale za to realistický pohled na mládež. Příběh ani děj není nějak složitý. Ukazuje svět mladých takový jaký opravdu je. Na první pohled se může zdát, jakoby nikdo z nich neměl nic lepšího na práci než jen drogy, nikdy nekončící párty či sex. No stačí trochu nakouknout pod pokrývku a ukáže se, že pravda je jiná. Problémy postav jsou reálné a lehce je zpozorujete i mezi lidmi s kterými se běžně vídáte. Ať už jde o pocit osamělosti, vnitřní problémy, různá tajemství, hladání vlastního místa či snaha o začlenění se. Dospívání není vždy procházkou růžovou zahradou a je opravdu těžké najít sám sebe. A o tom Skins jsou. Seriál nám neukazuje pouze pěkné chvíle plné štěstí a radosti, ale i ty ošklivé a nelítostné stránky života. Postavy, stejně tak jako děj, působí skutečně a člověka si rychle získají. Každý z nich má nějaké problémy, i když se tak na první pohled vůbec nemusí zdát. Každá z generací je něčím jedinečná a odlišná od těch ostatních. Nikdo není stejný, a každou generaci tak tvoří směsice různorodých charakterů. To máme 6 sérií, ve kterých se nám představily tři různé generace. A potom poslední 7. sérii, kde se vrátili 3 postavy typické pro svoje generace. Seriál Skins si na nic nehraje, nic přepřikrášluje. Je realistický, otevřený a vmnoha směrech i vulgární a právě tím, si podle mého dokázal získat tolik příznivců. Co se týká oblíbené generace, tak tou je a vždy pro mě bude 2. generace. Pokaždé se mi stalo, že jsem minimálně jednu postavu v každé generaci nějakým způsobem nemusela, ale v této se mi to nestalo ani zdaleka; všichni jsou tam buďto tak roztomile naivní, přiblblí a nebo úžasní. V mém srdci jediné místo patří jedné postavě a tou je Cook. Dost zvláštní osobnost, která má v sobě nejen kus nenapravitelného devianta, ale také lásku, radost, soucit a pochopení, které střídá bolest a utrpení. Cook je podle mého jedna z mála skvěle napsaných postav a to hlavně proto, že člověk ani nemusí nic moc vymýšlet, ale pouze stačí čerpat z reality každodenního krutého života jednoho životu napospas odsouzeného teenagera. - "Nothing good ever stays with me, absolutely nothing." ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bryan Elsely, Jamie Brittain, Libby Sample | Hudba: Fat Segal | Produkcia: Chris Cligh, Matt Stevens | Distribúcia: E4 | Štúdio: Company Pictures. Storm Dog Films || Teen séria po britsku. Hriešnosť na silu, dnes už dokola omielané. Na jedno videnie možno príjemné, no pre mňa nedostatočne pútavé na to, aby som čakal ďaľšiu epizódu. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Okamžitě je poznat, že jde o "ostrovní" produkci a ne americkou. Není to šílenost u které bych se popadal za břicho, ze všeho nejvíce je to drama ze života studentů, uvěřitelně reálné postavy. No, převážně jsou to zkrachovalci či nadržení vyhulenci, co žijou od jedné párty ke druhé. Vtipné scény tu samozřejmě také jsou, někdy více, jindy méně, ale takové přirozené, žádné tlačení na pilu (ale např. 6.díl první série je čistokrevná komedie). Za nejzajímavější považuji komplikované a skvěle ztvárněné postavy Cassie a Sida, ale všechny postavy jsou něčím zajímavé. Každý z dílů se soustředí většinou na jednu z hlavních postav. Za první sérii... 100% Jednoznačně seriál zařazuji mezi mou TOPku... Oh, wow, lovely. # edit 1/2014: Přesně po roční pauze si pouštím druhou sérii. A opět se od toho nemohu odtrhnout a sjíždím jeden díl za druhým nadšeněji než Paris Hilton svou lajnu koksu. Na dva zátahy dávám i kompletní třetí i čtvrtou sérii. Ve 3.sérii nastupuje na střední školu nová generace. Z původních postav se "vrací" zpět jen pár vedlejších (Pandora a Effy, která se stává středobodem třetí a čtvrté řady). 3.řada je občas až přehnaně ulítlá, ale skvěle zábavná. Čtvrtá série až moc moc depresivní a psycho. 2.série 100%, 3.série 95%, 4.série 80% Jo, a super písničkový soundtrack... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skončila jsem 4. sérií a dál pokračovat nebudu. První dvě generace byly neskutečně fajn. (Ta první byla jednoznačně lepší a originálnější, ale ani druhá se nenechala moc zahanbit). Na třetí se už odmítám dívat, abych si zachovala kladný pohled na tento seriál. Nechci ho vidět skončit na nějaké 5. generaci, při 10. sérii. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Scéna sexu Emily (Kathryn Prescott) a JJe (Ollie Barbieri) se setkal s ostrou kritikou od lesbické komunity. (GreatestFan)
  • Název pochází z balícího papírku na cigarety, kterému se anglicky říká ''Skin''. (GreatestFan)
  • V 6. epizodě 1. série s názvem ''Maxxie and Anwar'' jel Sid (Mike Bailey) do Ruska na dějěpisný výlet, přestože v předchozí epizodě se mu dějepis nepodařilo absolvovat. (GreatestFan)

Reklama

Reklama