Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

campix 

všechny recenze uživatele

TV začátky Franka Darabonta, předtím než nám naservíroval kultovní snímky. Určitá kvalita tam teda je už od začátku, ale je vidět, že se jedno pouze o TV film, takže těch financí tak tolik zase nebylo, ale asi nebyly ani potřeba. Pohřben zaživa je totiž hodně přímočarý příběh o pomstě. Drama, kde jsou motivace jednotlivých postav naprosto zřejmé a pochopitelné a je zábavné sledovat stále se přiostřující dění. Hodně mi to sedlo do nálady. V dnešní době už by se to asi zbytečně zprasilo, takhle je to hodně čisté drama, kde je všechno jak má být. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré!! Nespokojená manželka se spojí se svým milencem a otráví jejího manžela... Ne však tak úplně, ten se díky "štěstí v neštěstí" vyhrabe až z hrobu, aby při návratu do sladkého domova zjistil, že jeho místo obsadil už někdo jiný, jeho firma je prodaná a manželka se chystá odstěhovat ... Původní plán odstřelit manželku brokovnicí se mění na do detailu vykonstruovanou pomstu, která si nakonec svým strašlivým dopadem nezadá s utrpením hlavního hrdiny filmu... Scéna, kdy se hrdina dostává z rakve v hrobu je opravdu nezapomenutelná a fakt mi z ní bylo hodně "ouzko", naprosto geniální a sugestivní provedení!!! Bohužel pomsta se pak trochu táhne a je až příliš zdlouhavá, postrádá nějakou větší gradaci ... Proto ty 3*, ale na TV film jde o opravdu suprovou záležitost!! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

no každej sme nějak začínaly že jo:-D průměrný thriller,který má s hororem pra málo společného.téma i děj nabízeli spoustu možností,nějaké totální psychické deptaní od znovu obživlého manžela,jenže režisérsky se všechny možnosti totálně utopili,zničen byl moment překvapení i hororová podstata věci,škoda no.spíš podprůměrná záležitost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A tak Darabont nám začínal, takže jsem nic extra nečekal. Nevím jak v roku vzniku ale bohužel jsem dokonale předvídal každou vteřinu co se bude dít. Pak pár nudnějších scén, a to je asi všechny negativa, který můžu napsat. Film celkem ujde, a herci byly více než sympatický hlavně Axton(otec co koupil Gremliny:-)). Film jsem si užíval ale byl opravdu moc zdlouhavej. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle třicet let starý komorní televizní film strčí do kapsy spoustu mnohem mladších kriminálních dramat. S odstupem času bych ho zařadil do stejné škatule s některými nevážně vážnými coenovkami aj. Pomsta mrtvého muže je řádně propečená do křupava a podávaná za studena, jak to mají Klingoni nejraději. Ale na můj vkus je až příliš komplikovaně vykonstruovaná. Nepochybuju, že domácí kutil Clint byl šikula, ale pochybuju, že by přes noc zvládnul práci pro partu řemeslníků na týden. Každopádně nadprůměrné divácké uspokojení, mimo jiné i z výkonu J. J. Leigh, která bývala v podobných rolích úžasná. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama