Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost. Začátek sice navnadil a já zadoufal, že se bude jednat o nějakou výživnou řezničinu, ale všechno bylo zase jinak. Borderland sklouzl do klasickýho teenagersko-křupanskýho střetu osolenýho, ne poprvé, nějakym tim náboženskym motivem a, zase ne poprvé, pitomou a nevhodnou romantikou. První polovina filmu byla naprosto úděsná a ta druhá byla jen o málo lepší. Když se totiž začalo něco dít, odehrávalo se to výhradně v šeru. Když si k tomu přičtete bandu nesympatickejch kopyt, neni to na víc, než na 10%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Což o to,dusivou atmosféru,přitažlivě temný styl a výraznou kameru Borderland má bez diskuzí,ale co je toto vše naplat,když zápletka,příběh,či ještě možno říci nepěkný osud tří kámošů v Mexiku je tak zoufale nudný a prázdný.I to,že jde o film podle skutečných událostí je sice přitažlivé,ale ani toho nedokázali autoři využít a neustále balancují na hranici tuctového thrilleru a nevýrazného hororu.Já jsem po celou dobu navíc nezaznamenal ani chvíli opravdového napětí,strachu,či jiného hororového atributu,vše je odvyprávěno velmi nezáživně a nedramaticky.Navíc mě ani příliš neoslovilo obsazení,všichni přítomní herci mi přišli velmi mdlí a nevýrazní.Zkrátka,po vizuální stránce jde o velice povedený snímek,ale co se týče dějové linie,ta mi přišla prakticky nulová,bez spádu,bez života. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zev Berman se nechal inspirovat příběhem drogovým dealerem Adolfem de Jesús Constanzem a jeho sektou, kteří ke konci 80 let řádili v Mexiku. To je ale dle mého názoru tak jediné, co by se dalo označit za „podle skutečného příběhu“. Kostra jeho scénáře je jinak vykrádačka známějších filmů natočená v dosti odlehčeném stylu. Tedy hlavně pro fanoušky hororového žánru. Někomu se sice může film zdát brutální až moc, ale pro mě to byla spíše jen taková oddechovka. Již mnohokrát nám byla nabídnuta podobná zápletka o skupině lidí, kteří se někam vydali a stali se terčem psychopatů, kteří je postupně zabíjeli. Mnohdy však mnohem poutavějším způsobem. Berman se sice snažil, aby vše vypadalo důvěryhodně, ale nedostatek napětí a hlavně místy uspávající atmosféra měla za následek, že jsem se často nudil a nervózně pokukoval po časomíře. Přitom úplný začátek nevypadal vůbec zle. Mučení policistů (tedy hlavně jednoho z nich) dvojicí gangsterů se mi líbilo, mělo to šťávu a já očekával, že se v podobném duchu ponese celý film. Bohužel potom přišla dost velká pasáž, ve které se převážně jen kecalo a upřímně – trojice Američanů mi sympatická nebyla vůbec, takže jsem se těšil na pořádné mučeníčko. To se sice nestalo, ale přece jenom nakonec došlo i na několik krvavých scén. Co mě však nejvíc nasralo, bylo to, že se většina důležitých momentů (useknutí hlavy, rozsekání mačetami) odehrávalo mimo záběr. I tento fakt nakonec ovlivnil mé konečné hodnocení. Borderlandu by však mnohem více slušela kratší stopáž (minimálně o dvacet minut). Takhle mu můžu dát stěží průměrné hodnocení, protože nudných pasáží tu bylo na můj vkus až příliš mnoho.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Vôbec nie dejovo prehnaný a prekvapivo dobre natočený film. Hlavné postavy sú uveriteľné svojím strachom. Fu, až je to naozaj podľa skutočnosti tak ďakujem pekne. Mexické hranice – ďalšia destinácia kam moja noha nevkročí, dúfam. Nemám rád túto sériu After Dark Horror Festu plnú podradných filmov, ale tak ako sa v minulom ročníku objavil podarený film - nadprirodzený španielsky (záruka to kvality) THE ABANDONED, tak v tomto ročníku to je zrejme BORDERLAND. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ed sa spolu s dvomi kamarátmi vyberá na výlet do Mexika. Chcú sa naplno odreagovať a poriadne si užiť. Ed však o radovánky s ľahkými ženami nestojí a uprednostňuje skôr kľud. V bare sa zoznamuje s atraktívnou čašníčkou Valériou, ktorej venuje všetok voľný čas. Jedného večera sa všetci rozhodnú vyjsť do ulíc. Výlet plný zábavy sa po pár dňoch mení na krutý boj o život. Jeden z kamarátov je totiž unesený sektou obchodujúcou s drogami, zvanou Ala Majumi. Na čele voodoo sekty je Santillan. Diabol v ľudskej podobe, vyznávajúci krvavé rituály. Nakoľko Polícia nepodniká žiadne kroky na Philovu záchranu, Ed sa ho spolu s Henrym a Valériou pokúsia zachrániť. Úvod ako z veľkej "knihy" nastavil latku tohto filmu príliš vysoko. Fanúšikovia explotation a gore záberov si určite prídu na svoje. Následne hodinová nuda film zaradí do priemernej roviny. Záverečná dvadsať minútovka síce prebudí vaše zmysli, no akoby išlo skôr o akčný film, než horor. Škoda – 50%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama