Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ OTEC BYL VYJÍMEČNÝ ČLOVĚK...MOŽNÁ NEBYL ZCELA DOKONALÝ...CHTĚL JSEM SE SNÍM DNES JEN DŮSTOJNĚ ROZLOUČIT...ŘEKNĚTE – CHTĚL JSEM TAK MOC????"..... /// Film o pohřbu a všech veselých a vtipných věcech s tím souvisejících. CO VŠECHNO SE MŮŽE STÁT NA POHŘBU? Ani ve snu by mě nenapadlo, kolik groteskních situací a černýho humoru narvete do 80ti minut. VŠECHNO JE TAK KUREVSKY ZELENÝ! Já se fakt smál – vlastně se smáli všichni! Na pohřeb celkem vzrušující... a přitom nikdy nevíte, kdy se to může stát i vám.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milovník černýho anglickýho humoru. 2.) Poznám, proč není normální po příchodu do cizího bytu sežrat nalezené pilulky. 3.) Chci se naučit, jak (NE)posazovat postiženýho na záchod. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Od samotného začiatku filmu som mal pocit, že došlo k omylu v jeho žánrovom zaradení. Na komédii by sa mal človek aspoň usmievať, keď už nie smiať až rehotať. Mne sa to však podarilo iba raz a to na poslednej vete, ktorá vo filme zaznie. Netvrdím, že český preklad názvu nesie v sebe pridanú hodnotu vyjadrujúc aj jeho kvalitu. Naopak som rád, že mi potvrdil moju neschopnosť smiať sa na typickom anglickom suchom humore. Pravda, ak sa dá tento film považovať za jeho predstaviteľa. ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)

Reklama

Reklama