Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, ač je to nenudící, tak na komedii docela mdlý a bez nějaký většího zábavnýho faktoru, jen pár scén vyvolá jakž takž úsměv na tváři. Ale pak, až se příběh trochu usadí Frank Oz rozehraje docela dobrou komediální jízdu plnou černýho britskýho humoru, která s přibývajícími minutami zvyšuje ještě obrátky. Sice nemůžu říct, že bych se nějak extra nasmál, i když pár scén bylo fakt dobrých, ale pobavil sem se dobře ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo úplné správné srovnávat anglický humor například Randalla & Hopkirka a dnešní. Spousta věcí na světě se vyvíjí, a stejně tak i sranda se mění. Co ale čekám od komedie jako první (a klidně i jediné, někdy)- to je, že se nebudu nudit. A u "smrti na pohřbu" jsem se fakt nenudil ani trošku a ani chvilku. Byla to ptákovina, ovšem s tím jsem to i pouštěl, takže v pořádku. Pochválit lze (výjimečně, většinou bývám přísný) i dabing, zejména "dědu Simpsona" Dalimila Klapky, jehož známý hlas dění chvílemi vhodně výrazně oživoval. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa zasmial, pre mňa jedna z najlepších komédií za posledných 10 rokov. Tak krásne napísaný čierny humor, skutočné majstrovstvo. O čo je ten zážitok lepší, keď sa k tomu pridávajú perfektné herecké výkony na čele s trpaslíkom z Hier O tróny Petrom Dinklageom, ktorému sa tu vyrovnáva Alan Tudyk. Jeho nahé scény na streche sú humornou ozdobou. Dokonca aj suchár MacFadyen sa tu dokonale hodil. Absurný, no výborný filmík. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, nebudu chodit dlouho kolem horké kaše; celkem zklamání. Skoro 30 minut jsem čekal na to, než se film "rozjel", ale ani potom to nebyla žádná velká sláva. Několik podařených fórů či úsměvných situací tu bylo, ale jinak nuda a slabota (typický britský humor, o kterém tu někteří píší, jsem v tomhle snímku skutečně nějak neobjevil ;-)). Bude to za 3*; tenhle film je podle mě nadhodnocený. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Pomalšie rozbiehajúca sa komédia, ktorá naberie na tempe a pobaví čierným situačným humorom. Výborné herecké výkony však zaručujú kvalitu jednotlivých komických situácii. Nápad je jednoduchý, prevedenie kvalitné a tak sa človek baví na situáciach, ktoré sú práve vďaka jednotlivým výkonom v tejto komédii dostatočne vtipné. Zdlhavejší začiatok však uberie na náboji,... škoda, že energickosť poslednej tretiny sa aspoň čiastočne nedostala k začiatku,... ale človek zabúda na začiatok ak je koniec dobrý, však ;) (3,5*) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)

Reklama

Reklama