Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hovno na ksichtě je typicky britské asi jako je zebra typický bezobratlovec. Jestli se tady ale bavíte o britské vlajce, tak to potom pardon, ta je tu samozřejmě typická do mrtě. Jinak, zlobte se na mě, jde o humor servírovaný tak obehraně a všedně, že kdo si v hospodě objedná kuřecí řízek s bramborem, pivo a po pivu turka, je oproti tomu nápaditý gurmán s nezvladatelnou touhou experimentovat. Horší než smrt to doufám není, ale ono kdo ví, že? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rozkošně >haluzinogení< taškařice o jednom vskutku důstojném odchodu na Pravdu Bóží... ;-) . . . Někdy se ty poslední věci lidské prostě vymknou všem zúčastněným z rukou, o čemž svědčí i tahle dosti povedená hořkočerná (i když v jednu chvíli ku škodě věci až zbytečně moc trošku do >hněda< ...) komedie, ve výsledku i přes místy trošku zbytečné tlačení na pilu a naopak i pár hluchých míst důkaz toho, že jak vidno dá se i z pohřbu udělat bizarní úlet, u kterého se budete smát, až se z toho třeba jako nešťastný strýček Alfie i trošku poděláte... No, nejlepší lék na to všechno je pak Válium. Tedy - kdoví jestli, že... 8-D - - - P.S. A stejně - za všechno můžou teplí trpaslíci... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2009 na dvd, komentář zde lehce sjetý jako mnohý - 28.2.2009) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá komedie plná pro mě neznámých herců. Pravda, má trochu pomalejší rozjezd, ale pak následuje smršť skoro sitcomových gagů, které stojí za to! Dlouho jsem se tak nezasmál; britský humor má něco do sebe. 5* je možná přehnané hodnocení, ale letos jsem lepší komedii neviděl. ### "Všechno je tu tak kurevsky zelený." "Nemůžeme ho nechat takhle." "Možná by to táta tak chtěl." # pozn.: někoho možná potěší, že je to koukatelné i s dabingem. # příběh 8 | hudba 5 | humor 9 | akce 0 | napětí 2 | sledovatelnost 9 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková malá, nenápadná britská komedie plná černého humoru, které mě hodně překvapila. Bavil jsem se od začátku do konce. Scénář je totiž vynikající plný výborných dialogů a situací, u kterých se prostě nemůžete nesmát. Navíc obsazení je fakt vydařené a je taky velkým plusem filmu (možná jenom ten Ewen Bremmer zůstal trochu nevyužit). Prostě skvělá černá komedie, která pobaví za každé situace. ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama