Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zrození Stevena Seagala, které (při pohledu na jeho další kariéru) nabízí příslib toho lepšího co nás po jeho boku v následujících letech čekalo, ale současně i toho horšího co nás čekalo po těch "následujících letech". Když jsem to viděl poprvé bylo to svěží a neokoukané, když jsem si to teď zopakoval, bylo sice fajn viděl Seagala svižného a polovičních rozměrů, už to však nebyla takový zábava, jak jsem si pamatoval. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Tehdy se s distributory roztrhl pytel, na videu si divák vybíral mezi desítkami béček, která se narychlo a na koleni dabovala. Byla to éra, kdy přišel i jistý chlapík, který léta trávil v Japonsku, kde se zdokonaloval v bojových uměních. Dnes už realita dávno klepe na rameno a důrazně mu naznačuje, aby to zabalil. Po debutu mu ale béčková produkce ležela u nohou. Zásadový polda s italskými předky, který je charakterově plochý jak žehlicí prkno, má ovšem kvalitu jinde, než ve slušně napsaných dialozích. Kouzlo to má pořád, ale i lámání rukou je potřeba natočit s jistou kvalitou. A ta místy chybí. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, že tohle je Stevenův debut jsem se dozvěděl až zde (říkal jsem si, že ve filmu je hodně mladý, ale nemyslel jsem si, že by tohle mohl být jeho první film) a jsem vcelku překvapený. A čím? No tím, jak jistý je ve své roli, jak precizní jsou ty bojové scény… Nico je béčko jak vyšitý, o tom není sporu, ale je to takové to béčko, které se krásně sleduje a ke kterému se budete rádi vracet, i když víte, že není dokonalé. Vidět to o pár let dřív, zřejmě by se tenhle film stal jedním z mých oblíbených snímků, škoda, že jsem ho viděl až teď. 80 %. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Nico - nic než nuda. Spalo se u toho dobře a nejvíce mě překvapilo, že i bez objemného bachoru byl Seagal oslizlý hnusák, o kterého bych si neopřela ani svou orezlou Škodu Fekalii, natož svůj bicykl 6x vyšší hodnoty (to kolo mě stálo 12 táců!). Nebudu hodnotit, v bdělém stavu jsem vydržela příliš krátký úsek stopáže a nehodlám to napravovat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal byl teprve na počátku své kariéry a své nejlepší filmy natočil až po tomto filmu. Podle toho to i vypadalo. On se vlastně teprve rozehříval, ale už tady ukázal, že bojová umění ovládá dokonale. To však ještě netušil – no a vlastně ani diváci (že postupem času ze sebe začne dělat spíš šaška, který je každému k smíchu). Příběh má několik opravdu světlých okamžiků, dobrých bojových choreografií i atmosférických momentů, ale stejně tak se tu dá narazit na pár hluchých a slabších míst. Sharon Stone ve vedlejší roli určitě zaujme hlavně svých vzhledem, ale nejlepší ženskou na celém filmu byla samozřejmě Pam Grier, která hlavnímu hrdinovi zdatně sekundovala. Víc jak průměrné ohodnocení tomu ale nedám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama