Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ten film mě nějprve otravoval svojí těžkostí a nestravitelností, podivnou kamerou, dlouhými záběry a šílenými hereckými výkony, ale dohromady to tvoří jakýsi celek, kdy nic z toho není chybou. Není to klišé komedie o tom, jak se dva zamilují a od začátku filmu je vám jasné, že budou spolu do konce života. Tenhle film klade mnohem víc otázek a ukazuje mnoho lidských příběhů, myšlenek a prožívání. Jenom škoda, že milá režisérka už nenatočí žádný film :( ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá, Juno, Servírka – tři nedávné americké komedie, v nichž je gravidita hrdinek podobně žádoucí jako sůl v otevřené ráně. V cukru obalená Servírka má ze všech tří nejdále k realitě a třebaže by její synopse mohla naznačovat něco jiného, rozhodně neposlouží jenom coby zpestření diskuze v klubu pečení. Je to trochu jiná romantická komedie. Adrienne Shelly umí vypadat i lépe než vypadá ve filmu a rozhodně umí napsat originální scénář. Ten k Servírce zplodila během svého těhotenství. Věřím, že do jisté míry reflektuje vlastní zážitky a pocity, pouze přenesené do prapodivného světa, kde je facka míněná stejně vážně jako přiblblý úsměv z náhlé zamilovanosti. Ale třeba se jí ve snaze nezapomenout na to dobré a z neschopnosti zapomenout na to špatné, usadily vzpomínky v mysli právě takto. Otupělost mého zdravého úsudku sladkým klesala a stoupala s množstvím koláčů a Keri Russelové na obrazovce. Obojího jsem si užil do sytosti, obojí bylo k nakousnutí a tudíž rád potlačím vědomí, že výsledek připomíná snahu skloubit dohromady příliš mnoho ingrediencí. Převažující chuť je stejně sladká. Apendix: Servírka „na koláče“ jednoznačně vítězí nad Wongovými Borůvkovými nocemi, jejichž preferování jisté lesní plodiny si moc dobře nerozumí s mými chuťovými pohárky. 75% Zajímavé komentáře: imf, Nathalie ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že ze mě film vyloudí takovou škálu emocí. Neříkám, že jsem se občas mírně nenudil, tahle Servírka si ale nějaké to hvězdičkové spropitné zaslouží. Ve správnou chvíli přijde s vtípkem, občas vytasí s dobře mířeným (a bolestně pravdivým) životním postřehem, při cestě k vašemu stolu pak balancuje na hraně mezi dramatem a romantickou komedií. A takový je i servírovaný koláč. Hořkosladký. 70% taky za Keri Russell, jež přicestovala z jiného vesmíru. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Tie charaktery boli síce vykreslené dosť čierno-bielo, ale osobne mi to neprekážalo a rád som pristúpil na hru režisérky(a vlastne aj scenáristky a herečky v jednej osobe) - Adrienne Shelly - škoda jej, talentu mala zjavne na rozdávanie... Romantika fungovala na výbornú, takisto humor. Veľmi príjemný film... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Film o jedné neobyčejné servírce... Jenna (Keri Russell) prochází docelá tvrdě svým životem na americké vesnici. Jejím jediným přáním je odejít od manžela a začít péct své milované koláče. To bohužel není tak snadné, navíc když se nečekaně dozví, že se svým manželem čeká dítě... Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3 či 4 hvězdy, nakonec jsem zvolil hodnocení první. Příběh je pěkný, ale ničím vyjímečný, vtípků je ve filmu dost, ale ne zase tolik a herecký výkon Keri Russell je vynikajicí, ale sráží jej okolní postavy jako je Dr.Pomatter (Nathan Fillion) či manžel Earl (Jeremy Sisto). Proto mi z toho vychází lepší 3 hvězdy a 70%. Rozhodně ale film hodný vidění. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)
  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)

Reklama

Reklama