Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

jahol 

všechny recenze uživatele

Svěží mix romance a romantické komedie se sympatickou Keri Russell, jejíž koláče jsou teda něco! (pro někoho možná, co já vím, to nejlepší na filmu). Na pojetí postav je ale hrozně vidět, že film režírovala žena... ženské postavy jsou uvěřitelné, protože ze života a jen s mírnou příměsí karikatury a nadsázky, z mužských rolí ale zdaleka nejlépe ještě dopadá gynekolog Nathana Filliona (který si mne navždy získal ústřední rolí v seriálu Firefly a tak jsem mu schopen odpustit cokoli, co nezabíjí film jako celek), zato ostatní chlapi jsou možná originální a nejednoznační, jak mají být, ale za cenu toho, že v detailech hrubě nekonzistentní, skorem schizofreniční. To samé lze se zvýšeným důrazem napsat o závěru - poměrně originální, ale hrozný. Někomu může Servírka přijít i jako dílko povýtce feministické, přestože ho takto neprožívám, více než 3/5 si nezaslouží. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který doprovází jak humor, tak i trocha smutku. Oba hlavní hrdiny mám moc ráda, takže o to víc milejší to pro mě bylo. Musím přiznat, že si moc nedovedu představit koláč s hermelínem, ale asi to budu muset někdy zkusit, protože kromě toho, že tenhle film ukazuje zklamání, vyzařuje z něj také touha a naděje a v neposlední řadě poskytuje taky pár zajímavých receptů:)) ()

Reklama

Erinien 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo geniálně zábavné! Kromě toho, že jsem si potvrdila, že se mi opravdu moc hezky kouká na Keri Russell, jsem zjistila, že milý a romantický Nathan Fillion není prostě on. Celý film mi přišel jako geniální nadsázka, všude dotahovali situace do extrémů. Ženská co nechce dítě, chlap co podvádí manželku, extrémně žárlivý manžel bez nadhledu, kolegyně, která si vezme chlapa co jí uhnal... neřikala bych tomu romantická komedie, spíš jen komedie. Se smutným povzdechem, že takoví chlapi fakt žijí. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nějaké filmové kvality byste tu opravdu jen stěží hledali. Film je strašný dokonce i obsahově, přesto bych ho tak úplně nezavrhovala...je tam tolik TAK absurdních situací, že se tomu člověk pořádně nasměje, a tak to svůj komediální účel docela i plní (i když sem se smála spíš v těch situacích, které zrovna být asi vtipné ani neměly:oD). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála romantických komédií, ktorá sa dokázala vyhnúť zaužívaným klišé štandardom, pričom aj celkom slušne mapuje reálny život. To potvrdil najmä koniec, ktorý vôbec nie je taký, ako by sme čakali. Navyše herecké osadenstvo bolo veľmi sympatické a našlo sa tu aj veľa vydarených humorných situácií. A hlavne.... tie koláče... to bola pastva pre oči. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení zabralo pouze 20 dní. (Matty)
  • Příjmení lékaře Pomatter je kombinace tří jmen oblíbených hráčů týmu Yankees Adrienne Shelly. (slatkac)
  • Adrienne Shelley napsala scénář během vlastního těhotenství. Batole hrající Lulu v posledních scénách filmu je její dcera, Sophie Ostroy. (Matty)

Reklama

Reklama