Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke veľmi amatérske a po dejovej nezáživné. Avšak medzi zlatunkou Keri a charizmatickým Fillionom to iskrí viac ako len skvelo. Aj keď sa film tvári ako romantická komédia tak miestami príde k depresívnym životným výjavom. Aj keď je koniec príbehu celkom originálny tak je spravený veľmi narýchlo a nemá takú údernosť akú by si zaslúžil. Servírka je proste len filmom s nevyužitým potenciálom. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem pár hodin před tímto filmem, viděl snímek Královna koření s Aishwaryí Rai, kde se vše točilo okolo koření, vidím zde určitou podobnost, akorát zde se pro změnu vše točí okolo koláčů. No ale nutno dodat, že film Servírka je o mnoho stravitelnější, zábavnější a obsahující alespoň náznak příběhu. Pokud je hlavní hrdinka Jenna se svým manželem, koukáme na thriller o domácím násilí, jeli s doktorem Pomatterem, vše se náhle změní v romantickou komedii se vším všudy. Přiznám se, že o mnoho sympatičtější je mi spíše ta komediální rovina filmu, při které jsem se i občas zasmál. Scény s manželem na mě působí spíše rušivě. Nejsympatičtější na celém filmu však asi byla vedlejší role senilního "Matlocka" Andyho Griffithe. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $19,074,800Tržby Celosvetovo $22,179,430Tržby za predaj DVD v USA $23,106,150 //počet predaných kusov 1,213,270║ Len škoda že tento film nemá určení svoj smer, ktorý by chcel dosiahnúť, lebo namiešané je tam zo všeličoho a potom to aj tak pôsobí, keď sa fackovacie vážnejšie scény striedajú z odľahčenými, aspoň že ten priemer to dosiahlo. /55%/ ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, samotné vymýšlení koláčů je nápadité a zábavné :) Za druhé Keri Russell je pro tu roli jak stvořená. Skvěle rozpačitý vztah mezi doktorem a pacientkou, je prostě kouzelný. Pokud se jedná o atmosféru a život s manželem, tak s ní opravdu soucítím a přidává to na vážnosti. Ale jinak mě to vůbec nenudilo... bylo to příjemný film s neutrálním příběhem... Jedním slovem - MILÉ :) ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Svěží mix romance a romantické komedie se sympatickou Keri Russell, jejíž koláče jsou teda něco! (pro někoho možná, co já vím, to nejlepší na filmu). Na pojetí postav je ale hrozně vidět, že film režírovala žena... ženské postavy jsou uvěřitelné, protože ze života a jen s mírnou příměsí karikatury a nadsázky, z mužských rolí ale zdaleka nejlépe ještě dopadá gynekolog Nathana Filliona (který si mne navždy získal ústřední rolí v seriálu Firefly a tak jsem mu schopen odpustit cokoli, co nezabíjí film jako celek), zato ostatní chlapi jsou možná originální a nejednoznační, jak mají být, ale za cenu toho, že v detailech hrubě nekonzistentní, skorem schizofreniční. To samé lze se zvýšeným důrazem napsat o závěru - poměrně originální, ale hrozný. Někomu může Servírka přijít i jako dílko povýtce feministické, přestože ho takto neprožívám, více než 3/5 si nezaslouží. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)
  • Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností. (Matty)
  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)

Reklama

Reklama