Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

somnar 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že ze mě film vyloudí takovou škálu emocí. Neříkám, že jsem se občas mírně nenudil, tahle Servírka si ale nějaké to hvězdičkové spropitné zaslouží. Ve správnou chvíli přijde s vtípkem, občas vytasí s dobře mířeným (a bolestně pravdivým) životním postřehem, při cestě k vašemu stolu pak balancuje na hraně mezi dramatem a romantickou komedií. A takový je i servírovaný koláč. Hořkosladký. 70% taky za Keri Russell, jež přicestovala z jiného vesmíru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Limonáda s nečekaně drsnými momenty. KOUSEK DĚJE - třetí hvězdičku dávám za konec filmu, to, že hlavní hrdinka nečekaně dostane peníze na samostatný život jsem čekala už od chvíle, kdy se poprvé objevil chlápek, který jí je pak dal. Ale to, jak se nakonec rozhodne mezi manželem a milencem bylo osvěžující. /15.1.2011/ ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Svěží mix romance a romantické komedie se sympatickou Keri Russell, jejíž koláče jsou teda něco! (pro někoho možná, co já vím, to nejlepší na filmu). Na pojetí postav je ale hrozně vidět, že film režírovala žena... ženské postavy jsou uvěřitelné, protože ze života a jen s mírnou příměsí karikatury a nadsázky, z mužských rolí ale zdaleka nejlépe ještě dopadá gynekolog Nathana Filliona (který si mne navždy získal ústřední rolí v seriálu Firefly a tak jsem mu schopen odpustit cokoli, co nezabíjí film jako celek), zato ostatní chlapi jsou možná originální a nejednoznační, jak mají být, ale za cenu toho, že v detailech hrubě nekonzistentní, skorem schizofreniční. To samé lze se zvýšeným důrazem napsat o závěru - poměrně originální, ale hrozný. Někomu může Servírka přijít i jako dílko povýtce feministické, přestože ho takto neprožívám, více než 3/5 si nezaslouží. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo geniálně zábavné! Kromě toho, že jsem si potvrdila, že se mi opravdu moc hezky kouká na Keri Russell, jsem zjistila, že milý a romantický Nathan Fillion není prostě on. Celý film mi přišel jako geniální nadsázka, všude dotahovali situace do extrémů. Ženská co nechce dítě, chlap co podvádí manželku, extrémně žárlivý manžel bez nadhledu, kolegyně, která si vezme chlapa co jí uhnal... neřikala bych tomu romantická komedie, spíš jen komedie. Se smutným povzdechem, že takoví chlapi fakt žijí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Cheryl Hines ve filmu kouří, ve skutečnosti je ale nekuřačka. (slatkac)
  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)

Reklama

Reklama