Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Předně- ten obludně debilní překlad názvu filmu mě dlouho odháněl od sledování jinak vynikajícího snímku. Doufám, že se podobně nedočkáme reedice J.K Rowlingová: Jindra Hrnčíř. Film Savageovi (opět brilantní P.S.Hoffman a výborná L.Linney) má totiž kromě skvělého scénáře a režie Tamary Jenkins jednoznačně univerzální téma- stárnoucí, nemocní a nemohoucí rodiče kontra vykolejenost a těžká rozhodnutí jejich dospělých dětí . ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Komorní rodinné drama o ne příliš populární součásti každého lidského života, stáří, nemohoucnosti, smrti.. Sourozenecká dvojice - Laura Linneyová a Philip Seymour Hoffman, oba výborní - je nucena postarat se o svého otce a řešit věci, na které nejsou připraveni.. Tvůrci si u mě zapsali bodík za to, že netlačili na pilu, nevydírali, nenutili k přílišnému slzení, cítila jsem jistou dávku přirozenosti, obyčejnosti, prostě takhle to v životě chodí, musíte se s tím popasovat.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné drama s excelentními hereckými výkony a několika životními pravdami. Bohužel je to celé až moc dlouhé a člověka už to po nějaké hodince docela přestane bavit, zvláště když podobný příběh viděl už párkrát zpracovaný. A to občasné pokoušení se o humor mi tam vůbec nesedlo a spíš to rušilo. Kdyby z toho udělali čistokrevné drama, tak by to dopadlo mnohem lépe. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rodiče si člověk nevybírá, ale jsou okamžiky, kdy musí přijmout svůj díl odpovědnosti a postarat se o ně a přitom si dát do kupy i vlastní život...Philip Seymour Hoffman tu opět ztvárňuje typ postavy, která nebude nikdy na vrcholu oblíbenosti, ale přesto je ve svých chybách, smutku i pragmatičnosti velmi lidská a blízká...Laura Linney nominovaná za Wendy na Oskara je pak nejen jeho sestrou, ale i jeho ženským protějškem...Zádumčivý snímek o stáří, těžkých životních chvílích i síle se s nimi poprat... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na kterém není špatné nic, ale prostě si mě tak úplně nezískal. Trochu jsem si u toho popřemýšlel, ocenil výborné výkony Laury Linney i Philipa Seymoura Hoffmana, ale celkový dojem spíš "neurazí nenadchne". Ovšem co bych na tom změnil / ubral / přidal vlastně nevím. PS. Proč je český překlad Divoši, to by mě vážně zajímalo... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama