Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hm....cierna komedia? Ani by som nepovedal. Skor realisticka drama o situaciach, v ktorych sa ocitne drviva cast nasej spolocnosti, prinasajuca moralne dilemy aj s ich prirodzenymi nasledkami a pri tom neutiekajuca sa k neziadanym a umelym emocionalnym vylevom. Za nadpriemerny vysledok okrem ludsky uveritelneho a pri tom chladneho scenara a konania postav, moze predovsetkym vyborne obsadenie. Skoda len trosku prehnanej dlzky. 3,5/5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poněkud matoucí název navozuje dojem nějakého dobrodružného příběhu z koloniální éry nebo dobývání Divokého západu. Ve skutečně jde o komorní psychologické drama sourozenců, kteří se vyrovnávají s vážným onemocněním a posléze i úmrtím otce a zároveň s krizí středního věku, která zahrnuje nejen tápání v oblasti citových vztahů, ale i v oblasti profesního směřování. Pokud nemáte odvahu na změnu životního stylu (a ta se s přibývajícími roky stále snižuje), snadno velké city směníte na drobné a představu vlastní rodiny obětujete na oltář pohodlného přežívání. Snímek se může opřít o dva špičkové charakterní herce, kteří odvádějí maximum, a o citlivou režii se smyslem pro detail a intimní vyjádření emocí. Z Divochů je tak nějak cítit, že je natočila žena. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Za vaše hovna nejsem placenej.......... Tedy asi to je k smíchu, ale já se nesmál. Je to spíš šíleně smutný. A čeká nás to všechny. Nejdříve se postarat o své rodiče, v tom horším případě o oba dva no a pak to čeká nás. Máte už nějaké děti, které se o vás ve stáří postarají? Člověku je z toho do pláče. Skvělé herecké výkony obou hlavních protagonistů Johna (Philip Seymour Hoffman) a Wendy (Laura Linney). CITÁT - Jsme příšerný, příšerný, příšerný děti!!!........ John a Wendy maj problém ze svým otcem, ale zároveň mají problém i se sebou. Také nemají svůj život zrovna v laině. Sledujeme jejich zvyky, kréda, krachy a lži. Je to celkem depresivní snímek a skoro jsem ho probrečel. Takovej naturalizmus střiženej magickým realizmem. CITÁT - Ty brečíš??........ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká smutná dráma o dvoch súrodencoch, ktorí sa neúspešne pretĺkajú životom a náhle sa musia postarať o svojho otca, ktorý trpí demenciou. Jak Hoffman tak Linney podali skvelé výkony, ale postava Linney mi miestami strašne liezla na nervy. Škoda, že sa film viac nezameral na Hoffmanovu postavu. Aj tempo mohlo byť svižnejšie. Niektoré línie mi pripomenuli môj život, takže ma to celkom bavilo sledovať a záver je taký plný nádeje. Výsledkom je solídny nadpriemer, ktorý sa dá vidieť aj viackrát. 6,5/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Komorní rodinné drama o ne příliš populární součásti každého lidského života, stáří, nemohoucnosti, smrti.. Sourozenecká dvojice - Laura Linneyová a Philip Seymour Hoffman, oba výborní - je nucena postarat se o svého otce a řešit věci, na které nejsou připraveni.. Tvůrci si u mě zapsali bodík za to, že netlačili na pilu, nevydírali, nenutili k přílišnému slzení, cítila jsem jistou dávku přirozenosti, obyčejnosti, prostě takhle to v životě chodí, musíte se s tím popasovat.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama