Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, já tedy, na rozdíl od mnohých, nevěděl předem o tomto filmu nic, ale ani na chvíli jsem nezapochyboval, že se jedná o pseudokument. Domníval jsem se však, že je inspirován skutečným příběhem. Herecké výkony ve fázích vyprávění jsou působivé, nicméně ony kvaziautentické záběry uvěřitelné nejsou. Film na mě nijak děsivě nepůsobil, napětí jsem postrádal. Spíše mě oslovil scénář se sympatickým závěrem. 80% PS: Mohli byste si odpustit trapnosti typu "Nedoporučuji psych. labilním jedincům.", když je zjevné, jak jste z filmu podělaní. Někoho by to mohlo urazit. Taky se nenavážím do vaší inteligence, ačkoliv bych s klidným svědomím mohl. ;-) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Slušná porce poctivé filmařiny, ale ani nevím proč, nějak mě to neoslovilo. Nemám přímo co vytknout, ale čekal jsem, jak budu bez dechu hltat, co detektivové našli za kazety a pak jsem se přistihl, že místo toho hltám brambůrky a na film koukám jen jedním okem...(ne)kvalita obrazu u kazet působí reálně a v těch chvílích je ten film opravdu napínavej, ale to je jen kousek libového masa zatímco ta omáčka kolem mi zrovna dvakrát nechutnala a po druhé tento chod už nedám. Nenechte se ale odradit, většina bude spokojena. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pásky z Poughkeepsie se mi svého času nějakým záhadným způsobem vyhnuly, TOPka mi navíc poměrně důrazně říkala, že jako nic moc, takže jsem ani neměl chuť ten rest dohánět. Chyba! Dostalo se mi zajímavého filmového zážitku, a ačkoli jsem měl zpočátku docela rozporuplné pocity (moc kecání okolo...), nakonec jsem spokojený. Záběry handy kamery jsou ještě mnohem více "nekvalitnější" než třeba u RECu, no o to realističtější a intenzivnější. Myslet si, že je to opravdový dokument a skutečné záběry (zvlášť ten poslední rozhovor...), měl bych z toho slušnou depresi. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda...Docela složitý kousek...........Myslím,že jediný (ale fatální)nedostatek tohodle filmu je v tom,že i když se mohl vydat buď cestou"Myšlenek zločince"v trochu jiném formátu,nebo cestou rape´n´gore snuffu alá Reznorův Broken-vydal se střední cestou,která je sice dobře zvládnutá ale v základu divák nechápe její smysl=Proč?Hraje si to na dokument pro TV a kina ale zároveň to obsahuje scény,které by se v dokumentu nikdy neoběvily-Není jasné ,pro jakého diváka je dokument točen a co chce sdělit(?)....Prostě-tenhle formát není uvěřitelný a dodatečně bourá všechno to snažení o reálnost nahrávek=Divák ví,že je to jen hra na realitu.......Kdyby tvůrci odhodili nedotaženou dokumentární formu a přidali normální dramatickou linku-mohl z toho vylézt opravdu dobrý film o sériovém vrahovi.....Nadruhou stranu,kdyby se tvůrci nebáli dojít v dokumentárnosti až na samou dřeň a pojali to celé např jako studijní materiál pro specializované vyšetřovatele FBI-Mohli by vlastně naprosto bez cenzůry ukázat všechno to co zde jen slibují a naznačují mimo záběr(a co já jako správný fanda filmových úchyláren chci vidět)-A do toho prostřihy s komentáři odporníku z FBI-kteří by rozebírali jednotlivé aktuální motivy pachatelova jednání-by tomu celému dodávaly punc opravdového dokumentu,který není určen pro běžného občana a k nám se dostal jen jakousi náhodou.....................Ty vrahovy nahrávky jsou zde totiž po většinu času opravdu reálně vypadající a jsou skoro srovnatelné s už zmíněným Reznorovským Broken ..a mě to může urvat srdce,když vidím všechen ten krvavý potenciál ustupovat zájmům jakéhosi nesmyslnéhoTV/kino dokumentu :) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický snímek, ale mám dvě velké výtky: 1) Na to, jak se divákovi odzačátku doslova tvrdí, co uvidí za nechutnosti a zvířectva, se nakonec na páskách objeví násilností a dokonce i psychického teroru žalostně málo. To fyzické násilí je dokonce snad v polovině záběrů mimo kameru - což může být fajn, ale ne v tomhle druhu hororu. 2) Několik herců (asi každý čtvrtý) v dokumentární části jsou silně nepřesvědčiví. Největší WTF byl asi přehrávající úchylný patolog, kolega detektiv se taky trochu zapomněl v jiný kriminálce a poslední rozhovor (nebudu spoilerovat, ale má to být jakoby vrchol filmu) je taky zcela nedůvěryhodný. ... Ale jinak relativně zajímavý film, slabší povahy může dost rozhodit a ten koncept filmu (moderně natočený dokument x amatérské video) je taky pěkně vymyšlený... i když bohužel nefunguje tak dobře, jak by měl, a ke konci i příběhově trochu hapruje. (6/10) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama