Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Othello 

všechny recenze uživatele

Poughkeepsie Tapes nemůžete brát jako obohacení filmu obecně, pouze jako kvalitnější příspěvek v hororových luzích. Takto funguje i přes značný počet přešlapů (SPOILER - nehájící se a celkově podezřele se chovající nevinný obžalovaný, "elektrošoky na klitorisu.... a další věci tak strašné, že je nebudu řikat" hoho), ovšem například dlouhá scéna z pohledu vraha (!), který jde domem za svou obětí je neskutečně napínavá záležitost přesto, že ji sledujeme z hlediska ohrožujícího. Oceňuju absenci lekaček, ačkoli k nim každá druhé scéna zdánlivě směřuje. Potěšil mě v Martyrs rozvedený masochistický vztah mezi tyranem a obětí. Paradoxně nejděsivější mi přišlo balonové video. Poughkeepsie Tapes mají klasické neduhy hororového žánru, nehledejte za tím významově více, ale zvolená forma je prostě boží... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pokud si divák před zhlédnutím nepřečte, že to není podle pravdivých událostí (oops), užije si to mnohem víc. Nápad moc pěkný, rozhodně to mělo potenciál - ale to by Dowdle nesměl jít cestou televizního zpracování á la odpolední dokument na ČT2 (i když to mělo na druhou stranu taky něco do sebe). No i tak jsem se bavila, jen škoda, že mučeníčka, plány na přepadávání a vztah poukepsáka s jeho dvorní dámou nebyly zdokumentovány trochu detailněji. Ale tak nakonec jim to přece jen vyšlo a já byla celá dojatá :´ ) ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Tak to mi dalo dost zabrat! Snímek je zpracovaný jako policejní případ a brutální nahrávky jsou tak proloženy rozhovory o policejní a soudní práci. Alespoň občas se tak vymaníte z drsných a šokujících záběrů, jejichž autenticita je vyšponovaná na naprosté maximum. Jako skutečné záběry ze sklepa, ne jen film. Má důvěra v cizí po shlédnutí zase o něco klesla. U záběrů se opravdu tajil dech a několik mi jich rozhodně na čas uvízne v hlavě. Opatrně proto s pouštěním tohoto snímku, trpkne u něj jídlo v ústech! Naopak jestli se chcete nechat filmem vyděsit, PT vás jistě nezklame. Podobným filmem na principu šokující brutality je Zvrácený, nebo pseudo-dokumentární horrory Záhada Blairwitch a Rec. Alternativa: Irreversible, Blair Witch Project, [Rec]. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda... tenhle pseudodokument o jednom " z nejhorších sériových zabijáků", který si všechno točil na video a chtěl to ukázat světu, postrádá atmosféru a navíc jde jasně vidět, že vše je zahrané. Navíc... vrah, který si všechno natáčí určitě nebude používat porouchanou kameru z roku 1,2 ... většinou totiž vůbec nevíte, co se před objektivem kamery odehrává. Jo a brutální? Kurva kde? Vrah se v brutalitě očividně moc nevyžívá, když vždycky uhne kamerou... neztrácejte s tím čas, raději se znovu mrkněte na Blair Witch.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Geniální, nemam slov, osobně mi vadí máloco, snesu skoro všechno, ba co víc, většinou to se mnou téměř nehne, ale tahle dokumentární studie a krok po kroku odhalování činů sériovýho vraha za pomocí odborníků, jeho vlastních videonahrávek a rozhovorů na mě opravdu zapůsobila a ta silná autentičnost mě na závěr doslova semlela. Tohle je jen pro otrlý a neměl by na to koukat nikdo psychicky nevyrovnanej a labilnější ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama