Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako natočený dle reálné události - ba dokonce s využitím reálných záznamů. Prvních asi pět minut jsem to autorům žral, ale pak mi začalo být trochu podivné, jaktože nikdo ve filmu netelefonuje "normálně", a jak by se dostali autoři k záznamům z web kamer a telefonních hovorů a dalších vymožeností. V první polovině filmu se takřka nic neděje, a tak se můžeme jednoduše seznámit se sexuálním životem jedné z čtrnáctiletých dívek (která se se vším samozřejmě svěřuje světu) a vůbec. Pak začíná jít trochu do tuhého a posledních asi dvacet minut fakt tuhne krev žilách. Držet si film napětí posledních minut tak v hodnocení přitlačím, ale přece jen, začátek je trochu až příliš roztahaný a nudný.. A nezbytné ponaučení - děti, dávejte si pozor s kým na internetu mluvíte, ať nedopadnete takto... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedno z (podle mě) kvalitnějších eFeFek, které má asi být i jakýmsi poselstvím a hlavně varováním před nežádoucími nebo spíše fatálními stránkami internetu. Film je seskládán ze záznamů internetové komunikace dvou mladých kamarádek s neznámým mužem, které pak jedna po druhé zmizí....ze začátku může film nudit, ale konec stojí za to. Spokojenost. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu času sledujete "bežný" pubertálny život. Megan sa v 14 rokoch totiž nejako moc nerozpakuje vyfajčiť každému druhému na počkanie. Ale tak, každý by mal mať v jej veku nejaký koníček. Následne sa do toho naserie Josh. Záver je skutočne nepríjemne naturálne necitlivý a prináša vlastne silné finále. Bohužiaľ to nedokázalo vyvážiť tú pridlhú predohru. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z hororů , které už nikdy nechci vidět jelikož posledních 30 minut na mě těžce zapůsobilo. Bohužel zbytek je totální vata kde se dozvíme, že 14 letá holka je lehká děva co kouří penisy na počkání má kamarádku pannu , které o tom vykládá a pak zmizí postupně jedna i druhá. P.s. ohledně toho záběru z kamer nevím jestli je pravý nebo není a řešit to nemíním, ale řekl bych, že se to zoomuje kvůli tomu, aby ji někdo detailně poznal je jasné, že kdyby tam daly záběr z kilometra vidí lidi prd. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama