Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nedokážu tenhle found footage kvůli svému začátku vnímat jako nudný - ten má prostě funkci introdukce. Film je pro všechny drastickým upozorněním, co se tady běžně odehrává. Ta představa je dost děsivá a doufám, že se spousta mladých z něho poučí. Megan Is Missing se tváří autenticky, ale jedná se o příběh inspirovaný hned několika tragickými případy únosů. Jede se velmi pozvolna, aby se v závěru nastolilo hotové peklo. Nic pro citlivé povahy, ale o žádný "gore" se nejedná. Působí to jako celek hodně "americky", jestli si rozumíme, ale nijak mi to tady v zásadě nevadilo. Jen si tak říkám, že jestli je v americe takováhle mládež, tak je to teda pěkná verbež. Jediná sympatická a hezká mi připadala Amy, která byla pro všechny ošklivé káčátko, zvláštní. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film plný nesmyslů a samoúčelné manipulace. Já samozřejmě nezpochybňuji to, že mladé holky (a nejen holky) v době online všeho lezou nevědomky do náručí masochistickým magorům, ale vysoce zpochybňuji způsob, jakým o tom chce tenhle naivní pokus vypovídat. Celé to vyznívá nepřesvědčivě jako Trumpův příčesek, tlačení jediné normální postavy Amy do pozice loosera je ryzím prototypem mechanické vykalkulovanosti a ten koncept found footage je prostě na palici - odkdy vrah natáčí poslední hodiny svých obětí a pak hází kameru, která navíc patřila oběti, do veřejně přístupného koše? Vypovídá to o tragédii, ale tu tragédii to jenom hnusně zneužívá a vůbec nic nám to neřekne. A navíc je to nuda k uzoufání, dokonce i v samém 'šokujícím' závěru. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Film bol nakrútený už v roku 2006 s rozpočtom 30 000 až 35 000 dolárov, ale spoločnosť Anchor Bay Films ho vydala až o päť rokov neskôr. Film bol natočený v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme sa niekoľkokrát odkazuje na film Sedem (1995). Je to zámer režiséra Michaela Goia, ktorého cieľom bolo, aby film vyznel rovnako znepokojivo ako Sedem. (Arsenal83)
  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)

Reklama

Reklama