Reklama

Reklama

Surfaři

  • USA Shelter
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Romance o dospívání a hledání vlastního místa.
Zach je mladý a pohledný umělec. Musí ale zanechat školy, aby pomohl sestře s výchovou nemanželského dítěte. Volný čas pak tráví s přítelem Gabem malováním nebo na surfu. Přijíždí Gabův bratr Shaun, který Zacha velmi zaujme. Zach se musí vyrovnávat nejen se svými životními prioritami, ale také se svou sexuální orientací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvělý film s queer tématikou. Trošku jsem měla problém s tím, že jsem nepropadla kouzlu Zkrocené hory, ale dnes chápu proč. Takhle má vypadat film o hledání...Nedávno jsem vedla zajímavé debaty (po shlédnutí filmů Shorbus a Milk krátce za sebou) o homofobii mužů - a mám pocit, že tenhle film by prostě "mužům," kteří mají i problém vyjádřit se k tomu, zda ten či onen chlap vypadá dobře, vadit nemusel. Je v podstatě o lásce, a to snad není závadné. Nepůsobí to trapně, nechutně, podivně, ale nejčistěji, jak jen může. Na to, že je to prvotina, klobouk dolů. A nechce se mi na tom hledat chyby, byl to prostě úžasně citlivě natočený film o spoustě témat a vůbec... Zajímavý komentář: tomeš ()

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z romantických filmů, který nenadchne ani nepohorší. Trošku mi vadila neuvěřitelná porce pochopení naprosto od všech okolo (to bych chtěl vidět) a iritovala mě postava Jeanne, jenže to je moje osobní antipatie k ženám, které se dobrovolně vzdají svého dítěte. Ale to už zabíhám moc do detailů, což u takového snímku člověk dělat nemůže. Nudil jsem se totiž jen na pár místech a jinak jsem si tu podívanou kupodivu docela užil. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako kdovíjak hlubokomyslné sociální drama...a přitom je to taková limonáda. Černobílé, okatě prvoplánové a chvílemi kýčovité (kdyby Rosamunda Pilcherová tvořila příběhy o gayích, takhle nějak by popsala postelové scény ze Surfařů). Co oceňuji, jsou pěkné prosluněné záběry města, pláží a oceánu. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ma táto dráma a navyše s gay tematikou tak zoberie. Veľmi dobre napísaný a excelentne zahraný príbeh so sociálnym podtextom odohrávajúcim sa na californskom malomeste. Umelecky založený Zach obetuje svoj život pre syna svojej sestry, ktorému sa snaží byť otcom a jeho sestra to patrične využíva. Okrem toho Zach tuší, že je iný a katalizátorom sa stane brat jeho najlepšieho kamaráta Shaun, ktorý sa vracia do mesta. Postupne sa medzi nimi vybuduje pekný vzťah, ktorému však bráni nielen Zachovo tápanie vo vlastnej sexualite ale aj strach z reakcii jeho blízkych. Najviac mu však nohy podkopáva práve sestra a Zach sa bojí, aby jeho orientácia nemala zlý vplyv na synovca. Trevor Wright sa zhostil úlohy Zacha majstrovsky. Uveril som mu každú emóciu a každú vetu. Ten chalan má v sebe obrovský talent. Film však robia krásnym ešte dve podstatné veci. Už dávno som nevidel s takou poetikou točené zábery Californie, oceána a surfovania. Tieto nádherné scenérie dotvárajú umelecký dojem filmu. Druhým plusom je nádherný soundtrack. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Takhle průměrnou romanťárnu s tuctovými dialogy jsem - navnaděná vašimi nadšenými ohlasy - rozhodně nečekala. Téma sbližování zkušeného muže se zmateným chlapcem je samo o sobě zajímavé, aby však zanechalo hlubší dojem, musel by být scénarista invenčnější a odpustit si některá otravná klišé (možný spoiler: ukončím vztah, následně zjistím, že mi přítel podal přihlášku na školu a já prozřím - záleží mu na mě, je to ten pravý etc. - nudaaa!), od věci by nebylo ani víc rozpracovat jednotlivé charaktery - já bych třeba ráda poznala i odvrácenou tvář hlavních hrdinů, kteří jsou divákům představováni jako dobrota sama - nudaaa podruhé. U mě holt surfaři dobrou vlnu nechytli. Třeba příště. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama