Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

mae-geri 

všechny recenze uživatele

Tento film me moc nenadchnul. Sice jsem k nemu pristupoval jako k odpocinkove zalezitosti, u ktere se nemusi moc premyslet, ale i tak dokazal zklamat. Dej je jednoduchy, nicim neprekvapi a dost se vlece. Ani herecke vykony na hodnoceni moc nepridaji. Nikomu jsem nefandil, byli mi docela ukradeni. A i kdyz je tu par vtipnych momentu, radsi se mrknete na neco jineho. ()

Hrůša7 

všechny recenze uživatele

Průměrný český film se zájmem dát do toho co nejvíce humoru, nicméně někdy až příliš zbytečností a ,,lacinéhoˇˇ humoru které filmu spíše ubírají. V hlavní roli Františka-Josef Polášek- na mě udělal milí dojem a to už z důvodu že je další dobrý herec z Brna, ale jinak na kvalitě filmu to moc nezměnilo. Během celého filmu nezazněli skoro jiné hudební přídavky než sice ,,krásn顡 ale v tomto filmu naprosto zbytečné a nezajímavé, (v některých pasážích)- skladby HANY HEGEROVÉ. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Čas zjevně mění můj náhled na filmovou tvorbu, takže když jsem teď film viděl po patnáctileté odmlce, třetí hvězdičku už jsem mu ponechat nemohl. Snímek má celkem slušný start, který mě bavil i po letech, pak jsem měl ale dojem, že tempo postupně upadá, František se měnil ze zábavného psychiatra s problémem v ukňouranou, otravnou bytost s mnoha problémy a humor se stydlivě ukryl kdesi ve stínu. Nakonec jsem byl vděčný za tichou ale výraznou postavu Miloše, kterou mě pobavil Leoš Noha, ale celkově to fakt nebyla žádná sláva. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - CZECH FILMS 2007-2008 - České filmy 2007-2008 - Velmi slabý scénář, ale herecké výkony týmu z gynekologie 2ky byly tak skvělé, že jsem se docela pobavil. - kino Vesmír - Náchod - 65%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.65/271 ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me ten film vylozene neurazil, nebyt jedne skutecnosti, byly by to hvezdicky dve, ale aby lekar prisel o licenci, protoze se v soukromem zivote kurvi? Panove, 1) Pracuji jako pravnik na lekarske komore a uz vidim, jak takovemu lekari odebirame licenci, marne hledam paragraf, na jehoz zaklade by to slo, 2) Dle rozhodnuti Ustavniho soudu CR nelze lekari odebrat licenci jinak, nez ze zakonnych duvodu (smrt, ztrata zpusobilosti apod.). Prave jste prepsali cesky pravni rad, gratulace:-) Chtelo by to zjistit si fakta, kdyz uz na tomto chcete postavit pribeh, at se aspon trochu znaly clovek nemuze drzet za hlavu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama