Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele Radek.SCH k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Nepříliš zdařilá kopie Gundam SEED, potažmo původního Gundamu >> svázání zajatce na opuštěném ostrově, dva hlavní hrdinové jsou přátelé z dětství, Lulu bojuje proti vlastním lidem, způsobí smrt nejmenovaného otce atd. Dokonalé, leč úplně prázdné xichtíky (opět); překombinování sci-fi, fantasy a školní romantiky; Suzaku a Lulu samozřejmě stopro dokonalý (Lulu má mozkovnu, Suzaku "svaly"); nerozeznáte od sebe Japonce od Britů (jeden z největších problémů anime a nejen u tohoto seriálu); tapnost dialogů, občasné nelogické jednání postav a těžko uvěřitelné spojenectví to sráží dolů; Jediný klad bych viděl v postavě Leloucha. Jdi za svým snem, ať to stojí, co to stojí. Podobnou morální zrůdičku jsem naposledy viděl v Berserkovi. A cenu za nejtrapnější kostým dekády získává.... Zero! - 60 % ()

R2 (2008) (S02) 

Lepší než první série? Ne. Spíš stejně mizerná jako první. Buď to měl být seriál o cestě za mocí za jakoukoliv cenu; nebo akční, válečná, mecha scifárna, kde by se bojovalo o planetu; nebo školní romantická komedie o géniovy, který si neuvědomuje svět a hlavně lidi kolem sebe a nebo to mělo být o mytologické kravině jménem Geass, "sociálním inženýrství" a kolektivním nevědomí (říkal tady někdo NGE?) Takhle je z toho těžko stravitelný mischung, navíc z psychologického vývoje některých postav (Rollo) by se jeden p*sral. - 60 % ()

Reklama

Reklama