Reklama

Reklama

Epizody(25)

Obsahy(1)

Co Lelouch nedokončil v první sérii, hodlá dokončit v té druhé. Hned v prvním díle se bude opakovat historie. I kdy je trošku pozměněná. Lelouch opět chodí do školy, místo milované sestřičky má milovaného brášku. Opět je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Opět potká C.C. a ta opět zemře. A ano, uhodli jste. Opět získá Geass, k němu ale ještě jako bonus i ztracené vzpomínky. Lelouch se velmi brzy vzpamatuje z katastrofální prohry, kterou v první sérii utržil. Zbývá jediné. Musí zachránit svůj Řád černých rytířů dříve, než bude pozdě. Všichni, kteří přežili první sérii, mají být totiž popraveni. To by to ale nebyl Zero, kdyby zase nepředvedl nějaký ten zázrak.
Bohužel pro něj, za ten rok, co byl "mimo", se hodně rozmohla móda Geassu, takže ho už má kde kdo. Na seznam věcí, které musí Lelouch udělat, se tak kromě zničení Británie a zabití jeho otce dostává i vyhlazení všech nebezpečných uživatelů Geassu a zničení těch, kteří Geass vytváří. Všechny události prvního Code Geassu byly pro Leloucha oproti tomuto úkolu procházka růžovým sadem. Lelouch se musí nejednou rozhodovat mezi správnou věcí a úspěchem svého plánu. Navíc zjistí, že všechny události okolo otce a matky se mají úplně jinak, než se domníval. A v neposlední řadě se musí pro dobro svého cíle přenést přes smrt svých milovaných. (Dejv007)

(více)

Diskuze

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

fallanga

To jsem koukal asi na jiný anime, protože něco tkaového jsem tam neviděl ,nebo jsi jen další Shippař? Protože já tam viděl psotavu s dobrým rozvojem. Jenže pro vás asi funguje jen ten zasranej SHipp

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Je to pěkný no, jinak koukám že Kallen je nenáviděna a hodně.... :D ale zajímavý že jediný důvod co lidé napsali bylo, že mají rádi Lelouch a C.C. no zatraceně jestli je tohle důvod nenávidět postavu, tak je to fakt na nic :D Kallen i C.C. jsou pro mě jedny z nejlepších postav celé série.

na příspěvěk reagoval fallanga

scartino

scartino (hodnocení, recenze)

Konec byl perfektní. Sequel by se měl doslova jmenovat "the revival of Lelouch". Raději od toho nic moc neočekávám, ne jednou jsem byl sequelama zklamán.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Curlyen

A jéje. Code Geass byl naprosto dokonale ukončen, mám trochu strach z pokračování. Navíc s Lelouchem jako hlavní postavou? Nevím, nevím.

Uživatel fallanga smazal svůj příspěvek.

Uživatel Fordzy smazal svůj příspěvek.

Uživatel Fordzy smazal svůj příspěvek.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Velice povedený anime co si budu říkat jednu dobu jsem ho považoval i za nejlepší mecha co jsem viděl a však Evangelion ho u mně naprosto ve všem předčil.

grynev

grynev (hodnocení, recenze)

SPOILER: Po netu koluje video z DVD edice a tam je prodloužený konec CG. Kde je vidět, že L. není mrtví,.. :)

ivvik

ivvik (hodnocení, recenze)

Já bych doporučila Eden of the East ;)

 

K tomu co tu bylo původně... doteď nevím, jak si ten konec vyložit. Štve mě to, ale na druhou stranu nějakou absolutní neměnnou pravdu bych asi znát nechtěla :)

Uživatel Jigvell smazal svůj příspěvek.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

J8 bych doporučil Evangelion tedy viděl či ne? nebo Darker Than Black.............

grynev

grynev (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu po 10 dílech Naruta neodhalíš pravou podstatu celého animé! :D Navíc to jak tu popisuješ vývoj línie animé - to máš pravdu no! :D Bohužel to tak je vždy. :)

 

Pokud mohu ale doporučit něco "kratšího", tak třeba: Fate/stay night či Full Metal Panic!

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Není čas. Takže když už, tak kratší ucelenější dějovou linku. Takové to, po pár desítkách dílech, aby se po "konečném úspěchu" našeho/vašeho hrdiny objevil další protivník stylem "to s čím jste bojovali doposud nebylo nic, tenhle nový padouch má 4x větší arzenál, 3x větší inteligenci, 2x delší ofinu a o jednu vtipnou hlášku navíc" a po jeho skonu zase dokola...to ne, ale Naruta musím skouknout aspoň 10 dílů abych aspoň konečně zjistil o co jde, takové ty minutovky na jetixu (jakože minutu trvalo, než jsem to přepl) mi toho moc nedali...

grynev

grynev (hodnocení, recenze)

Z mého pohledu je Naruto hodně dobré animé (jedno z nej)!! Jen jsou tam blbé ty fillery. Ale ty můžeš přeskočit vždy že,... Stejně tak Fairy Tail má přes 100 dílů, ale je to vtipné, zábavné animé s bitkami atd. :)

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

s anime tvorbou jsem začal teprve nedávno, ale musím přiznat, že CG je jeden z nejlepších seriálů, které jsem měl tu čest vidět...už mám vyhlédnuto dalších cca 15 různých anime, a to se chci ještě vyhnout těm dlouhým ala Naruto, BTW Lelouch žije, ale do další série (u které sice ohlásili, že ji někdy letos ohlásí, ale zatím neohlásili) s ním počítáno nebude + http://www.youtube.com/watch?v=amcce1oGB2Q&feature=g-like ..skvělý ost :)

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Beru to stejně. Taky je pro mě závěrečná scéna na povoze happyendová :)

grynev

grynev (hodnocení, recenze)

SPOILER! Myslíš smrt L.? Řekla bych, že asi přežil. Nevím jak přesně funguje geas, ale zelenovláska taky byla nesmrtelná,..

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Na netu jsem celou noc po dokoukání četl nejrůznější domněnky, debaty a občas dokonce i těžké flamy o tom, jak si kdo vysvětlil konec. Proto - s patřičným označením SPOILER - se podělte i vy, jak chápáte poslední scénu seriálu?

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Ach ten konec to bylo opravdu nádherný a smutný. Já fakt brečel. Ale nevím koho mě v t chvíli bylo víc líto jestli Leloucha nebo Nunnally.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

Teda zrovna u tohohle bych rozseknutí pochopil celkem snadno, ale co třeba nechápu je rozsekání Majora tady na čsfd - přitom ten vychází v jednom kuse od začátku. Je pravda, že oficiálně je rozdělenej na řady, ale to vážně i ten Bleach nebo Naruto - a mít tu 7x Naruto bych si třeba já fakt nepřál..) Prostě mi přijde, že je to tak, jak se zlíbí konkrétnímu nahazovači nebo fandům, co si vyprosej zvlášť každou sérii. Což se bohužel u anime stává dost často, zvlášť když neni z názvu jasný, jestli se jedná o úplně jinej počin nebo jen o další řadu.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

OK. Když je to naschvál, tak to beru. Jen mi je líto, že to teda snižuje hodnocení první sérii.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Tady ale nejde o nějaký systém databáze, ale o záměr tvůrců - oni to rozsekli na dva seriály ;) A přes to prostě vlak nejede... Třeba Death Note právě rozseknutý není, i když by se to možná dost hodilo, protože seriál se víceméně dělí na dvě poloviny, kde tu druhou hodně lidí nemůže zkousnout (já mezi ně nepatřím btw). Ale oficiálně je prostě jen jeden seriál Death Note, a třeba tady by si zase mohl někdo stěžovat, že to škodí celkovýmu hodnocení, protože hodně lidí ho snižuje kvůli té "druhé řadě".

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Já si teda dopředu radši nečtu ani obsahy, ale asi máš pravdu, že je by to byla od takového diváka blbost. Mě napadá, že tohle rozdělení má slušnou výhodu v tom, že člověk aspoň ví, že se to bude zlepšovat :-) Ale stejně bych to dával radši do jednoho kusu. Aby nebyly západní seriály diskriminované v počtu dobře hodnocených sérií :-)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Tak to už je jejich chyba ale ;) A to už nebudou neinformovaní, ale trochu hloupí... Protože nejen že je v názvu dvojka, ale i přímo tady v obsahu je "Co Lelouch nedokončil v první sérii, hodlá dokončit v té druhé."
Plus třeba u popisů torrentů to taky bývá napsáno, že se jedná o pokračování atd... Takže opravdu to je jen o člověku a mně je i vcelku šumák, když to někdo poplete a mrkne nejdřív na druhou.
Každopádně vinit CSFD za to fakt nemůžeš, protože je tu prostě rozdělený tak, jak by mělo být.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

:-) Anime fandové to fakt nějak zvládnou, ale už vidím, jak se tahle druhá série dostane do top 200, někdo neinformovanej bude chtít skvěle hodnocené anime vidět a to pak začne úplně spoileroidně a taky tak, že hned nezjistí, že jde o pokračování. Návaznost tam bohužel není dost jasná. Jinak západní produkce je taky oddělená dějově i časově. Třeba takovej Dexter, True Blood, nebo Heroes. Rok mezi sériema tam bývá.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

nasulund: No ale seriály a anime jsou trochu něco jinýho. Tady jak vidíš mají nové "série" úplně jiný název, je mezi nimi třeba větší pauza atd. Není to jako u evropských/amerických seriálů, kde máš prostě deset sérií po dvaceti dílů. U anime máš buď prostě jeden dlouhý seriál a nebo to takhle roszekaj na víc ČÁSTÍ, aby tak nějak podtrhli to rozdělení.. Je naprosto logický to tu takhle dělit. (btw. už jenom proto, že to takhle samozřejmě chodí i na imdb.. a všude jinde)

A s těmi otevřenými konci zas tolik nevím :) Jen jsem narážel na to, že i když konec první řady se nedá tolik považovat za "konec", když je to prostě jen useklý v nejlepším...

A myslím, že to žádnej zmatek nezvětšuje. Otaku jsou myslím natolik chytří chlapci, že když už to anime je takhle rozsekaný na dvě či víc sérií, tak oni to nějak poberou, neboj se ;)

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Fakt mají rádi takhle otevřené konce? Kdyby to končilo první sérií, tak by hodnocení bylo asi o 10 až 20 procent níž. Prostě by na konci byli všichni naštvaní. A jinak se na csfd neoddělujou žádné seriály kromě anime. Jen to zvyšuje zmatek. Už jen u toho Geassu je vidět, že první sérii hodnotilo 3x víc lidí jak druhou. A pochybuju, že jí někdo dokoukal a nepokračoval druhou.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Naslund: Jaký "neodděloval na CSFD"? Ty série JSOU oddělený, vždyť se i jinak jmenujou. To, že japončíci mají rádi otevřený konce je věc jiná...

Reklama

Reklama