Reklama

Reklama

Thomas Archer má v životě všechno, co by si mohl přát - krásnou ženu, dobrou práci a milovaného syna. Poté, co do jeho domu vnikl nezvaný host, který zabil jeho syna, znásilnil a krutě týral manželku, se jeho poklidný život ocitá v troskách. Jeho žena je z toho psychicky na dně, stále v něm vidí svého syna a to ho přivádí k šílenství. Má strach, že o ni přijde a zůstane sám. Policie si s případem neví rady, a proto Archerovi jeho terapeut doporučuje tajnou agenturu, která se specializuje na hledání nebezpečných zločinců. Rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Ve chvíli, kdy je konečně na stopě synova vraha, však musí čelit rozhodnutí, které má pro něj zničující důsledky. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film měl tři úrovně. 1) Řešil otázku pomsty, 2) Doomovka z PC her, 3) Otázku utopickou. Otázka pomsty je jednoduchá a je to mé téma. Trest smrti ano či ne. Vždy lidem říkám, že pokud jsou pro trest smrti, zda by oni sami byli schopni pachatele zabít a pomůže-li jim to, zabít trýznivým způsobem. Je dle mého totiž jednoduché říct "oko za oko", když má pachatele usmrtit humánní injekce. Myslím si totiž, že aby měl tento čin tu správnou satisfakci, musí pachatele zabít oběť. Je-li otázka postavena takto, chtěl bych teď vidět radikální názory některých. Samozřejmě navazuje otázka utopistická a to, zda mi k mé pomstě bude stačit i tzv. náhradní vrah, který ale není odpovědný za smrt někoho z mé rodiny. Tedy vyvstává otázka: je dobré pozabíjet všechny vrahy a pachatele těžších zločinů? a kdo o tom bude rozhodovat? Je totiž docela možné, že pokud někomu dáme takovou obrovskou moc, aby on prakticky bez spravedlivého (i když jsou chyby i v soudním systému) soudu jen ukázal a my ho s chutí zabili. Kde by byl konec a kdo nám může zaručit, že příště nespočine ukazováček na nás? Co se týče tzv. doomovky, samozřejmě zde bylo hodně scénáristických nedotažeností - např. člověk, který nikdy nedržel v ruce zbraň se mávnutím kouzelného proutku stane prakticky zabijákem. No ale měl dobrého parťáka, který působil opravdu věrohodně. Na druhé straně se nade mnou vznášelo určité šero a co mne opravdu dost dostalo - zvuk ve filmu, myslím tím kovový zvuk zbraní. Fakt dobrá atmosféra. Takže vidíte, že i průměrný (video) film může člověka inspirovat k filozofování. Navíc, je-li člověk dobře dotazován, může i průměrnému toto přinést dost užitečného. Každý totiž nemá na to pochopit náročné filmy, které sice mají poprávu vysoká hodnocení, ale pro některé lidi jsou naprosto neuchopitelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger tam hrál sviňáka, ale mně to bylo jedno. Mně fakt tak nějak ten film byl celkově jedno. A že byl odsouzenej k smrti? To mi bylo taky úplně fuk. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný videothriller podle uondaného scénáře, který si vystačí s jedním chytrým zvratem a nejednou upomene na SAW či HOSTEL, v děsivě fádní režii a s tragickým hereckým nýmandem v hlavní roli. Ironický závěr byl fajn. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Škoda pomsty, která padne vedle... i to se stává, hnedle. Pomsta ti nikoho nevrátí, jen duši naruby obrátí..." Divně pojaté, ale s atmosférou (opuštěná továrna byla fajn) a se zajímavými zvraty děje. Pár "spravedlivých" policajtů plus seriózní a moc hodný právník s teorií, že je nakonec šumák, komu se pomstíš, hlavně když je to taky zlosyn (a nebo nebyl?!). No a co ty prachy? Půl mega dolarů ve sportovní tašce zapnuté na zip, ty v tom nějak divně lítaly, stejně jako já v tom, co hlubokého mi ten příběh vlastně chtěl říct. Nicméně napínavé a akční to bylo fajn, udrželo mou pozornost celou dobu. Co chtít od obyčejné pomsty víc.... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vcelku normální "střílečka". Situaci trochu zachraňuje příběh, ale i ten je lehce předpovídatelný a taky přesně tak skončí. Navíc, hlavní hrdina nepůsobí moc věrohodně a naštěstí se rozhodne svoji bezvýchodnou situaci vyřešit jinak...Pak přijde na řadu střílení, povídání, střílení a povídání...Všechno, co bychom již dříve neviděli a v lepším podání. Ale úplná nuda to zase není...:-)40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Marně hledám klady, kterými tento film disponuje, a kterými bych obhájil tu jednu hvězdu.Snad jen ta poslední desetivteřinová scéna. Ta by snad mohla zachránit ten úplný odpad. Ale není to trochu málo na devadesát a tři minuty? Možná měl na té židli sedět autor scénáře Joe Chapelle a ten hřebík už by vytahovat neměli, aby zas nenapsal nějakou bezduchou sračku.10% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akoby napodobenina námetu z Ctihodného občana. Len bez tých prekvapení, bez zvratov, bez hercov. Ostala len číra pomsta. Bez kvalitných dialógov, bez sympatií k hlavnej postave. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Stupídny scenár by nezachránila ani svätá trojica, t. j., keby to režíroval nejaký režisérsky boh, zahral boží syn a to celé osvietil duch svätý. Takto je to naozaj film odsúdený na smrť... ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Úplne v pohode film, dalo sa na to pozerať bez toho aby som mal nervy a nevedel obsedieť, pekný, síce niekedy nepremyslený priebeh a prekvapujúce odhalenie na konci filmu, a čo sa mi najviac páčilo ta čerešnička celkom v závere filmu, nájdenie a zlikvidovanie skutočného vraha syna hlavného hrdinu, tak vhodne to uzavrelo film. Ešte ma prekvapilo že tento film je vlastne premiéra Joa Ottinga, myslím, že svoju prvú vec zvládol celkom obstojne. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Tento film má být mementem, jakýmsi pamfletem proti trestu smrti, nicméně dělá to tak špatně, že pár odpůrců po shlédnutí muselo přeběhnout. Jde o to, že tento film střídal jedno klišé za klišé, až se uklišoval k smrti a neřekl vlastně nic. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nechápem nízke hodnotienia, film ma bavil, a to tak že veľmi. Šmrnc tomu dodáva hlanve Til Schweiger v hlavnej úloho čo by jeden z mojich obľúbených hercov. Žiadnu psychologickú drámu či Fincherov thriler som od toho nečakal, takže som bol milo prekvapený. Scéna mučenia je dosť brutálna a aj zvraty nie sú veľmi očakávané. Film vám nič nedá no ani nič od vás pýtať nebude takže vynikajúca jednohubka na sobotné popoludnie. Jediné čo mi tam nesedelo bol Ron Eldard. ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

O ničem. Tenhle film je fádní, nudný a naprosto zbytečný. Obsazení bizarní, zápletka nulová, akce mínus. Váhal jsem nad 1*, ale ne, nejde to. Already dead je odsouzen k odpadu. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku budete něco očekávat , nedočkáte se nezajímavý ,bez napětí.Film jsem vybrala kvůli Plummerovi.Trefa vedle! A další film kde si Schweiger "užil" nakládačku. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Nudnej a hodně ukecanej film s pro mě krajně nesympatickým Eldardem. Vydržel jsem do konce v očekávání, že aspoň přijde nějaký zajímavý rozuzlení... nepřišlo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Úspěšnému nevím komu, zabijí syna a znásilní manželku. Tajná agentura mu naservíruje potencionálního vraha a jeho trest už jenom v jeho rukách. Jako úvod dobrý ne? Má to příběh, má to atmosféru, klade otázky, touha po pomstě, pochybnosti……trocha dramatu, trocha thrilleru, trocha krimi, trocha akčního filmu. Pánové si také svoje odehrají, takže proč ne? Sice žádná filmová vysoká škola, ale v rámci možností slušný kousek do sbírky. Teda alespoň tak nějak to bylo dejme tomu v první polovině Času zemřít. Tak proč jste kluky vyrušili od jejich hry ve sklepě? Proč jste nenechali pracovat pochyby, emoce a lepicí pásky? Proč jste zajímavou komorní hru „zatluč hřebíček do ručičky“ vyměnili za obyčejnou řadovou střílečku? Z nadprůměru na průměr lusknutím prstu….škoda!!! ()

Reklama

Reklama