Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je největší vrták na světě, co jediný umí vyvrtat pořádnou díru do asteroidu. Naproti tomu Stephen Baldwin je ten největší bouchač. Co odstřelí, to už nikdo nesloží, ani Pán Bůh. Když se s Měsícem srazí obrovský asteroid, pro Zemi nastávají těžké časy. Země je bombardována vyvrženými kusy Měsíce, počasí jde z extrému do extrému. Doktorka Lana varuje vědeckou obec, že hrozí konec světa, v důsledku příchodu doby ledové. Pochopitelně, že nic horšího, než globální oteplování neexistuje, ale kupodivu i doba ledová vědce vyděsí, takže vymýšlejí postup, jak jejímu příchodu zabránit. A tady přichází na scénu bouchač Baldwin, který by měl pomocí nukleárních náloží poškozený Měsíc opravit. Podaří se mu to? Hra nervů začíná... Příznivce špatných filmů pobaví tento snímek mnohonásobně víc, než onen tolik opěvovaný Armaggedon. V míře hlouposti a nesmyslů jsou na tom oba filmy sice zhruba stejně, ale zábavnější nesmysly rozhodně vytvořili autoři Měsíce v ohrožení. Navíc výkony Baldwina a Willise vůbec nelze porovnávat, protože Baldwinův herecký projev je nádherně hrůzostrašný, kdežto Willis je pouze trapný. ---- Zasloužených 100 %. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Označil by som to ako katastrofická sci-fi komédia. Škoda, že tu komédiu nepíšu, ale asi preto lebo to tvorcovia nemali v pláne, trošku sa im to zvrtlo a film pripomína viac komédiu ako seriózny katastrofický film, kde ľudstvu hrozí zánik. Je to béčko a to riadne. Baldwina mám rád, teda ako herec mi nevadí, no moc to tu nezachránil a mohol si tento film odpustiť. Do polovice filmu som myslel, že dám 2*, ale od polovice, keď to už bolo vážne, tak sa to tvorcom maximálne vymklo z rúk. 20% ()

Reklama

solver 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat jako na předvídatelnou komedii a neurazí vás ty neskutečně nepovedené triky, je to na 2 hvězdy. Skoro v ničem vás ten film nepřekvapí a všechno prostě uhodnete. Dokonce je tam i ten pochybovač (problém), přes kterého musí jít řešení, abychom nezhynuli. Kde už jsem to jenom viděl? :-) ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Typický otrasný katastrofický film s rozpočtom, ktorý by v bežnom blockbustery nevystačil ani na catering. Takže všetky tie pokusy o CGI megalomanské trilky vyzerajú smiešne. Ešte komickejšia je imbecilná zápletka pri riešení ktorej sa všetci tvária strašne vážne a vidíte na nich, že majú čo robiť, aby sa nerozosmiali. Pozrel som si to len kvôli Baldwinovi ale je to zbytočná sračka. 1/10. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou pobavil, abych pravdu řekl nečekal jsem nic moc , ale byl jsem překvapen, že tam opravdu nebylo nic. Chápu, že televizní film má omezený rozpočet, ale tohle bylo trochu moc, efekty dělala snad nějaká skupinka ještě studujících teenage programátorů a grafiků. Celkové vybavení jak raketoplánu tak raketového střediska dosti mizerné (nejvíc mě pobavily výpadky el. energie ve středisku, neříkejte mi, že by třeba něměli dieslové agregáty aby nebyli závyslí na zásuvkách :-D potažmo místní elektrárně ). Děj naprosto bez nápadu, naopak pár velice kuriozních momentů, třeba neustálé výpadky komunikace a jejich následovná znovuzapojení bez jakéhokoliv vysvětléní či zmínky. Herecké výkony bez vyjímky zcela podprůměrné, všichni neustále přehrávají. A ten konec , zřejmě byl ten tlusťoch veden zvířecími pudy, ale místo opětování polibku jsem čekal spíš facku nebo kopanec do koulí. No nic , zase zabitá neděle ... 25% POZOR LEHCE SPOILEROIDNÍ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)
  • Film úplne zabúda, že mesiac je od Zeme vzdialený viac než jednu svetelnú sekundu. Akákoľvek komunikácia medzi Zemou a strojom v blízkosti Mesiaca by mala teda zodpovedajúce meškanie. (Hodnotim)

Reklama

Reklama