Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou pobavil, abych pravdu řekl nečekal jsem nic moc , ale byl jsem překvapen, že tam opravdu nebylo nic. Chápu, že televizní film má omezený rozpočet, ale tohle bylo trochu moc, efekty dělala snad nějaká skupinka ještě studujících teenage programátorů a grafiků. Celkové vybavení jak raketoplánu tak raketového střediska dosti mizerné (nejvíc mě pobavily výpadky el. energie ve středisku, neříkejte mi, že by třeba něměli dieslové agregáty aby nebyli závyslí na zásuvkách :-D potažmo místní elektrárně ). Děj naprosto bez nápadu, naopak pár velice kuriozních momentů, třeba neustálé výpadky komunikace a jejich následovná znovuzapojení bez jakéhokoliv vysvětléní či zmínky. Herecké výkony bez vyjímky zcela podprůměrné, všichni neustále přehrávají. A ten konec , zřejmě byl ten tlusťoch veden zvířecími pudy, ale místo opětování polibku jsem čekal spíš facku nebo kopanec do koulí. No nic , zase zabitá neděle ... 25% POZOR LEHCE SPOILEROIDNÍ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že dávám tu jednu hvězdičku. Ono je to totiž jako stále se omílející písnička, kde meteorit padá na Zem a lidé se tomu snaží zabránit. Tady teda už meteorit spadne na Měsíc a lidé se snaží přežít, protože to dokáže způsobit nemalou katastrofu po celém světě. Teď už vím, k čemu nám Měsíc je tolik důležitý. Co o tom řikat dál? Je to katastrofický film, kterých na Nově kolovalo nějaký čas tolik a všechny stály kvalitně na stejné úrovni jako tento. Na zdejším hodnocení je to i tak vidět, takže už není co bych dodal dál. Jen doufat, že se nám nestane nic takového, co jsem viděl v tomto filmu. ()

Reklama

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá verze Armageddonu s ještě slabším scénářem i hvězdným obsazením. Ve filmu by si i laik všiml několika zásadních vědeckých "hovadin", přičemž jednou z nich je samotná myšlenka, jak Měsíc zachránit. Ani sebevětší atomová bomba není schopna oživit (ve skutečnosti neexistující) magnetické pole Měsíce, které by ještě navíc dokázalo slepit Měsíc dohromady. Ale budiž. Když ovšem koukáme na raketoplán, jak se vznáší přímo v trhlině Měsíce bez sebemenšího vlivu měsíční gravitace, je to smutné samo o sobě. Ano, na Měsíci je šestinová zemská gravitace, ale je tam a potvrdil nám to i sám N. Armstrong, který po Měsíci běhal. Herecké výkony jsou bohužel podprůměrné, i když lákají na člena klanu Baldwinů (Stephena). Žádná hlubší myšlenka, vizuální efekty odpovídají spíš předspiebergovské době a vůbec nechápu, jak se tenhle film mohl objevit v roce 2006. Nejhorší na tom všem je, že jsem byl schopen i předvídat dialogy, což je u diváka opravdu potupa. Snad pěkná je jen hudba a realistický pohled ze Země na Měsíc, který je ponořen v prachovém halu po kolizi s asteroidem. To u mě film zachránilo před hodnocením "odpad" a dávám mu 15%, čili jednu hvězdičku. ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v půjčovně uviděl nové béčkové sci-fi začal jsem nad tím uvažovat. Když jsem navíc zjistil, že v něm hraje člen kolosální rodiny nadsamců (kterým se obal ale vůbec nechlubí což je velká ostuda!) neváhal jsem. Triky byly naprosto super, zvlášť třeba vyhýbání asteroidů mě připomínalo demíčko z pár let staré hry (podobně na tom byly všechny efekty). No nejsu (astro) fyzik, takže nevím koliv vědců by dostalo při sledování kolaps, ale líbilo se mi jak vždycky když vznikl problém tak chytrá hlava načmárala pár vzorců na tabuli (papír), něco zamumlala a potom vypadl výsledek (k čemu ty počítače vlastně máme :). Holt taková jakási nálož na měsící je dost triviální výpočet. Tak co ušlo byla ta pilotka i ta jeho pomocnice aspoň bylo na co koukat. Baldwin už má sice nejlepší za sebou ale nutno mu podotknout (i přes jistý váhový nedostatek), že jistý šmrnc má. Takže suma sumárum dokoukal jsem to až dokonce což je samo o sobě nejlepší doporučení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Na rozdiel od filmu, v skutočnosti sa vo vesmíre nešíri zvuk. (Hodnotim)
  • Film úplne zabúda, že mesiac je od Zeme vzdialený viac než jednu svetelnú sekundu. Akákoľvek komunikácia medzi Zemou a strojom v blízkosti Mesiaca by mala teda zodpovedajúce meškanie. (Hodnotim)

Reklama

Reklama