Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých seriálov, ktoré som kedy začal sledovať a to len vďaka jednému DVD, ktoré som našiel u bratrancov. Praveký tiger ktorý sa po spustení DVD objavil ma natoľko zaujal, že sme stiahli prvé 3 série. To som bol v tom veku kedy som absolútne miloval pravek a dinosaurov takže som si zamiloval aj seriál. Po niekoľkých rokoch opakovaného pozerania prvých 3. sérii som zistil, že existuje aj 4. a 5. séria. Ale tie už mi až také dobré neprišli. Začínalo to byť postupne väčšie a epickejšie. Keď to bolo komornejšie a prízemnejšie, tak to bolo lepšie. Seriál mal niekoľko dobrých nápadov ako postapokalyptická budúcnosť v ktorej sa objavujú vyvinuté tvory z terajších súčasných zvierat, prehistorické choroby, inštitúcia na kontrolu časových anomálii alebo vysvetlenie mýtických zvierat z legiend. Do toho zaujímavé tvory z rôznych časov a mysteriózne vedľajšie zápletky. Keby som si ten seriál pozrel teraz prvýkrát tak by som sa na to díval úplne inak. Efekty by mi prišli omnoho horšie a herci taktiež. No hodnotenie 3* by sa asi nezmenilo. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že před posledním dílem 1. série už jsem byl celkem unaven s těch "skvělých" herců a hlavně některých přiblblých dialogů. Jediné, co mě drželo u sledování byly příšerky z minulosti. Ale poslední díl zmíněné série mě nadchl - to, co přišlo z budoucna má hodně do sebe a proto se budu dívat i na 2. řadu. Snad se to zlepší. 2. a 3. řada sice nic moc nového nepřinesla, ale jinak se na to dá dívat. Pouze však kvůli zvířeně z minulost/budoucnosti. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +čas od času hodně zajímavá část, akce, napětí, záhadno -herci nejsou tak charismatičtí, méně zajímavé postavy, je tu moc cítit britský rukopis, některé triky působí hodně levně (hlavně v prvních částech)/// Tak konečně dokoukáno všech 13 částí z první řady (v originále to byly řady 2). Nejednu chvíli jsem s tím chtěl seknout, protože se často dostavovala nuda. Občas však seriál překvapil a když jsem si dal více částí naráz, tak mě to i začalo zajímat. Někam se to aspoň vyvíjí. Pořád ale ještě není vše řečeno, takže jsem i celkem zvědav na zbývajících 10 dílů. Snad je brzy odvysílají. Bohužel ale nemohu říct, že by mě výrazněji zaujala některá z postav. To na čem většina seriálů staví (pozn. na vašich oblíbených postavách) tu celkem ztrácí a táhne seriál spíš k zemi. Efekty jsou občas hodně úsměvné, ale s tím se u takového seriálu musí počítat. Když zapojíte fantasii, tak se to celkem dá. Uvidíme co bude dál. Mimochodem má to hezký ukázky "co uvidíme v další části"./// Celkem 67%/// ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná bych měl dát méně, ale mě se to libí, a pravěk je pravěk Je to něco jako putování s dinosaury, s pravěkými zvířaty řížnuté Hvězdnou branou a Akty X a k tomu ještě Budoucnost je divoká. Hannah Spearritt je půvabná i sama o sobě a s dabingem půvabného hlasu Lucie Vondračkové( zpěvačka dabuje bývalou zpěvačku) ještě půvabnější. Je tu polotajná agentura, časoprostorové anomalie, pravěká zvířata i zviřata z budoucnosti ( naopak od Budoucnost je divoká, savci prosperuji). Ale každý si na to musí udělat svůj názor, ale rozhodně je to zabavné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení s náběhem na 5* se změnilo díky slaboučké třetí sezoně na slabý průměr. První sezona: Nadšení. Potenciál, kvalita, postavy, vše spolehlivě přebíjí jinak slabé efekty. Krom toho scénáristé se odhodlají k opravdu drsnému cliffhangeru, který zajistí slušnou druhou sezonu (prakticky identickou s první). Druhá sezona: uklidnění po cliffhangeru následované slušnou zábavou. Bohužel následující cliffhanger už je trochu moc a je cítit trochu nedostatečná předvídavost scénáristů. Třetí sezona: Utrpení. Scénáristé šli do kytek stejně jako hlavní dějová linie a tempo, které zachraňovalo předešlé sezony. Naopak se představil "záporák od nás", čehož nebylo dostatečně využito stejně jako budoucnosti samotné. Z pohledu ukončeného seriálu lze říct, že Primeval měl našlápnuto stát se výjimečným počinem, ale v půlce cesty se autoři rozhodli, že na to prostě nemají dost odvahy a ani prostředků... Edit: ten half-restart už nemá cenu, takže od prvního dílu 4 sezony nesleduji. (seriál viděn do s04e01 včetně a v originále) ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Scény z období pozdního permu, do něhož se otevře anomálie v epizodách Leapin' Lizards (2007) a Future Foe (2007), se natáčely na Kanárských ostrovech. Zdejší porosty borovice kanárské rostoucí na vulkanickém substrátu se podle mnohých studií skutečně podobají ekosystémům z tohoto období mladších prvohor, jelikož tehdy probíhala na severní polokouli rozsáhlá sopečná činnost a navíc se i poprvé celosvětově rozšířily jehličnany. (Marasuchus17)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno