Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neuviděla na vlastní oči, tak bych neuvěřila tomu, že by Tom Tykwer byl schopen natočit průměrný film! Clive Owen mě tady nijak neuchvátil, Naomi Watts taky ne, zajímavou postavu vytvořil snad jen Armin Mueller - Stahl. Takže celkově jeden z těch mnoha filmů, kdy se v tu chvíli sice nenudíte, ale po třech dnech člověk už neví o čem že to vlastně bylo. Pro mě bylo z filmu asi nejvíc zajímavé, že jsem nahlédla do Guggenheimova muzea v New Yorku (i když ho tu "trošku" rozstříleli). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúú, tí bankári sú ale ZLÍ!!! :-) OMFG! Niečo tak zle napísaného a v konečnom dôsledku stupídneho sa len tak nevidí. Vážne, toto by lepšie zvládli aj Besson s Kamenom. Niežeby mali rôzni Bournovia a Huntovia zložitejšie zápletky - ide ale o to, AKO to podáte. Scenárista tohto filmu považuje diváka za hlupáka a tak mu všetko servíruje priamočiaro, priam prostoducho, a neštíti sa ani tých najzákladnejších scenáristických "podrazov" (základné pravidlo "nie sú prípustné náhody, ktoré hrdinovi výrazne pomôžu, len tie, ktoré mu život skomplikujú" je porušené hneď niekoľkokrát). Clive Owen prejde celým filmom s jedným výrazom tváre bez záchvevu emócií, Naomi Watts iba sem-tam pohodí blond hrivou... a to je všetko. Tak za čo vlastne 2*? Za jednu parádnu prestrelku. A toho sme sa dočkali od tvorcu geniálneho Parfému! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byrokracií svázaný James Bond finančního světa. Tykwer na to jde netradičně; skoro až nedivácky. Čekal jsem něco jako Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Dostal jsem Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Jediná akční scéna sice naprosto fantastická (nejen díky výběru lokace), ale vůbec do filmu nezapadá. Poklidné vážné tempo, kde se i nervydrásající honičky uskutečňují maximálně tak svižnější chůzí a najednou z ničeho nic akčňák jak od Johna Woo, dokonce s humorem. A pak zase návrat k pomalému, nikoli však nudícímu, tempu. Nebýt zbytečnosti postavy Whitmanové a těch několika úsměvnějších žánrových klišé (zase platí, že jinde by možná nevadily, ale tady jsou jak pěst na oko), tak se mi Tykwerova představa thrilleru zamlouvá bez výhrad. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zručný T.Tykwer ponúka dobre obsadený thriller, s príbehom ktorých tu už niekoľko bolo, naposledy niečo podobné ponúkol M.Clayton s G.Clooneym.Režisérovi sa nedá uprieť snaha , ale miestami to chcelo niečim oživiť.nenechajte sa zmiasť akčným Owenom na plagáte,veľká akčná scéna tu bude iba jedna.Musím, ale povedať, že to bola jedna z tých lepších prestreliek, ktoré som za posledné roky videl.Prehľadná,krvavá a pôsobila realisticky.Škoda ,že N.Watts nedostala trošku viac priestoru .Napriek výhradám , stojí za pozretie. 60-70%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

International je pre mňa nablýskaným filmom z kategórie "tu a teraz"- slušne funguje, no rýchlo vyvanie z mysle - a to sa Tykwerovi u mňa ešte so žiadnym filmom nepodarilo. Zo sily Parfému som predýchavala ešte dlho "po" a krátky príbeh z Paris, je t'aime bol tiež zimomriavkovou záležitosťou..S odstupom času po vzhliadnutí International zisťujem, že sa do mňa nijak zvláštne nezakúsol...spôsobil len chvíľkový príjemný stav navodením detektívnej atmosféry, podarilo sa mu na pár minút zamestnať moju zvedavosť, iný efekt sa nedial...ani z akčných prestreliek, ani z hereckého obsadenia... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)
  • Během filmu si Naomi Watts smskuje se svým kontaktem na číslo +352 22 28 09. Jedná se o skutečné číslo Luxembourg City Tourist Office. (TomikZlesa)
  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama