Reklama

Reklama

Smrtící spojení

všechny plakáty
Trailer

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutání tělem i duší k někomu jinému?
Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první dvě třetiny filmu jsem silně uvažoval o mnohem horším hodnocení. Tvůrci předhazují titulní ženskou hrdinku napospas tmě a zrcadlům tak vehementně, že už po půlhodině začne zdejší bububu pěkně nudit. Vyjímkou je perfektní scéna na pláži. Zatímco jiné asijské duchařiny ale často spoléhají na zápletku kolem koncentrované nenávisti a záhrobního zla, zde přijde v závěrečné části zdařilý zvrat. "Duchařské" scény jsou odůvodněné, dalo by se říct, že i racionálně vysvětlené (hehe), a i když následná thrillerová sekvence není ničím světoborným, odstraňuje spolehlivě pachuť prvních dvou třetin. 5/10 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Tři bafnutí ještě film nedělají a bohužel Alone už nic víc nabídnout nemůže. Nápad je sice vynikající, ale silně nevyužitý, jediná opravdu silná scéna je už v traileru profláknutá pláž. Navíc, i když je pointa myslím slušná, je film naprosto zabitý jejím umístěním někam do druhé třetiny. Celý konec je pak nudným oddalováním nevyhnutelného. Minimálně o dvě třídy horší než Shutter. Holt opakování někdy není to pravé ořechové. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkme vydařená duchařina s jedním docela "hearthsttoping" momentem. moc jsem od začátku nečekal a ze začátku jsem ani moc nedostal ale postupem času jsem se bavil. Hlavní co mucím pochválit je konec ten je skvěle natočen a hudba kterou přidaly je naprosto uchvatná. Herce asi moc nepochválím protože sice zahrály co měly ale prostě mi moc nesedly. Překvapivá pointa u mě bohužel moc nezafungovala protože jsem to tak trochu tušil. Film sám o sobě nemá žádné větší poslání a ani se na něj asi už nepodívám ale je na jedno zkouknutí je výborný. Takže za 3*. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další asijský horor tentokrát je hlavní téma siamský dvojčata holky či spíše řečeno jedna z nich, ale ve zvpomínkách jsou obě. Poněkud mě bylo nejasný, proč se je neoddělili dřív ještě jako děti, když jsou srostlý jen v části trupu. A vlastně k tomu dojde až když si to jedna přeje a druhá né a ...... Ta co přežije má halušky , že vidí svojí sestru nikdo jí to nevěří. K tomu je tu její nemocná matka co nemůže mluvit. celé je to spíše nudné a děj se jen tak vleče. Jenže pak nastane hodně šokující pointa, kterou bych osobně nečekal. A přijde mě divný jak to dokázali před všema ututlat. Přece to museli doktoři vědět kdo...... Přesto je film docela bizardní a místy i děsivý. Ale jinak se moc neliší od ostaní asijské produkce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár solidních nápadů a místy slušná atmosféra, ale jinak mě tenhle asijský horor docela dost zklamal. Námět sice sliboval mnohé a před začátkem jsem se opájel představami, co bude zlotřilé mrtvé dvojče své druhé půlce provádět, ale kromě několika lekaček se vlastně nic nedělo. A nepřekvapil ani zvrat, který nutně musel přijít, protože jinak by po hodině nebylo na co koukat. Konec byl pak nutným a nevyhnutelným zlem. Zklamání. 30% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Pulz, který je zobrazen na elektrokardiogramu matky Pim (Marsha Wattanapanich), neukazuje normální pulzní frekvenci lidského těla. (Verka13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno