Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (641)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Steinfeld, Allan Loeb .. Velice, velice infertilní scénář co se stavby a vývoje příběhu týče, navíc místy lehce utahané, ale ten líbivý nával Las Vegas barviček, pohodových (i když nevýrazných) herců a cinkajících žetonů jistě u mnoha místních zabírá. Prostě nehazardní sázka na omakanou kartu, která zajistí jistotu pofidérní výhry. 50%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a klišéovitý scenár zaujme a prekvapí len v pár minútach od úvodných titulkov a pár minút pred tými záverečnými. A to je vo filme, ktorý sa točí na slušnej a cool diváckej zábave žalostne málo. Pod nátlakom záverečných zvratov som zostal chladný a nedokázal som len tak mávnuť nad predvídavosťou počas takmer celého deja. A je fuk, či máte za sebou mat-fyzácku univerzitu, alebo sa doma trápite nad malou násobilkou. Tento film si treba užiť a nechať sa (na pár minút sa to podarilo) uniesť vymazlenosťou tejto partie mozgových šialencov. Tento film je totiž o zábave, o zaujímavých a nedosiahnuteľných možnostiach a o originálnom (životne pravdivom) nápade. 70%. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Úchvatné, som vo vytržení. Príbeh nezvyčajný, úžasne podaný. Hlavný hrdina bol síce typický teeneger, ktorý nemal na začiatku dostatok sebavedomia a ani krásnu partnerku. V podaní Jima Sturgessa však dostal úplne iný nádych. Scenár v poriadku, do deja sa úplne hodil ani slovko by som nemenila. Kevin Spacey, tento neuveritený herec tomu dodal tú správnu šťavu.Soundtrack tiež neuveriteľný, kamera nadpriemerná. 100% Nie je, čo dodať. Vidno, že aj dobré filmy sa dajú natočiť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená žánrovka, která by si ale vystačila i s useknutím dvaceti minut a lepší práci s humorem. Kevin Spacey standard, Jim Sturgess kouká na vyšší mety. Fajn práci s hudbou a vizuální šminky občas rozmaže zbytečný digitál, ale výsledek je stále o třídu a něco výš, než poslední Dannyho parťáci. 3 a ½. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • První kasino, které nepřetržitě monitorovalo všechny hrací stoly kamerami, bylo věhlasné Mirage, otevřené v Las Vegas roku 1989. (Siriuss)
  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)

Reklama

Reklama