Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 390)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt zajimavy, na prvni pohled becko jak svine ze stokrat omletym pribehem, ale ve vysledku paradni akcni thriller. Zacatek sice jeste nic moc, musi se pretrpet ukazovani rodinny situace a dobrackyho fotrika Neesona, na kteryho je kazdej osklivej. Jenze kdyz nekdy po pulhodince unesou dcerusku, Neeson se nasere, popadne zbrane a celou hodinu pronasleduje, vyslycha, muci, mlati a zabiji. Je to drsny, je to svizny, je to realisticky a hlavne napinavy a Neeson je v roli naprosto dokonalej. Slabsich, ale precejen 5*. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo jste. Nevím, co chcete. Jestli chcete výkupné, řeknu vám hned, že nemám peníze. To co ale mám, je velmi neobvyklý druh schopností. Schopností, které jsem potřeboval celou svoji kariéru. Schopností, které jsou noční můrou pro lidi jako jste vy. Když moji dceru teď necháte jít, tak to nechám být. Nebudu tě hledat. Nebudu tě pronásledovat. Ale jestli ne, tak tě hledat budu. Najdu si tě. A zabiju tě. Veľmi husté. Úplne ma to dostalo. Bryan (Liam Neeson) bol nekompromisný ako už dávno nikto na filmovom plátne. Jeho likvidačnú akciu som sledoval s otvorenou hubou a krochtal som blahom. Adrenalínová akčná bomba! 90% ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Napůl old-fashioned, napůl v moderním evropském střihu plném úzkých uliček, kontaktních soubojů a kličkujících francouzských aut. S Britem v hlavní roli téměř dokonale funkční; a i když tam - zdá se - pořád jako by něco chybí, závěrečná balada na piáno podkreslující titulky vás přesvědčí, že to tam přece jen bylo, jen vám to došlo trochu později. Jinak scénář je samozřejmě demence roku :-). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejpřímočařejší akční jízda široko daleko, která opět dokazuje, že Liam Neeson se pro některé role narodil a divák mu dokáže vše spolknout i s navijákem. Souboje ve stylu pouličních soubojů staršího muže s mladými a většinou ozbrojenými a potetovanými týpky budou milovníci akce zbožňovat a mnozí si dvd s filmem koupí do filmotéku už jen pro "toho dědulu, co všechny vysekal kvůli záchraně dcery". Tempo, tah na branku i drsnost film drží velmi vysoko. Ve chvíli, kdy divák odmítne prominout vše okolo hlavní postavy se pro něj Taken stane nekoukatelným snímkem a osobně takové lidi bez nadhledu docela lituji, protože si neužijí neuvěřitelnou jízdu. Good Luck. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"A BYLA TO BUŇKA, NE DůM." Unesli mu dceru a to neměli dělat. Kurva neměli. Psí oči Liama Neesona tvrdnou a kosti albánských překupníků s bílým masem začínají praskat. Taťka si jde pro svou holčičku a vyzbrojen manuálem laskavě zapůjčeným Jackem Bauerem, chvaty naučenými od Stevena Seagala a s v závěru krásně absurdní výkonností a neprůstřelností Ramba po bronsonovsku obhajuje zájmy bílé střední vrstvy proti hnusným společenským parazitům, které podle svého motta "nepotřebuju zbraň, stačí, když ji máte vy" splachuje do kanálu jejich vlastní krví. A není škoda každé rány, která padne vedle, protože žádná vedle nepadne. Besson se po UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU zase jednou vytáh. Komplikovanějšího scénáře netřeba a naopak být tam obsazen místo božího Liama nějaký bouchač, nefungovalo by to ani zdaleka tak dobře. Iritující zběsilý bourneovský vizuál pro tentokrát velkoryse odpustím stejně jako hromadu dalších nepodstatných věcí. Tenhle film je můj splněnej vlhkej sen. A béčko roku. A díky za Holly "Christie wins!" Valance. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Bryan Mills (Liam Neeson) se pokouší od prostitutek získat informace, aby našel cestu k šéfovi gangu. Filmaři celou scénu polili vodou, aby se do kamery leskla a vše působilo temněji. (Kuny27)
  • Po tom, čo film zaznamenal pomerne veľký komerčný úspech sa na ňom chcel priživiť aj istý samozvaný expert na boj proti terorizmu William G. Hillar, ktorý tvrdil, že scenár vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sa stali jemu a jeho rodine. Hillar tiež tvrdil, že je člen Zelených baretov vo výslužbe a má doktorát z Oregonskej univerzity. Nič z toho však nebola pravda a za tieto podvody ho súd v Marylande odsúdil na 21 mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na 3 roky. Dostal tiež pokutu 171 415 amerických dolárov a musel odpracovať 500 hodín verejno-prospešných prác na Marylandskom cintoríne pre vojnových veteránov. (m.a.t.o.)
  • Po uvedení filmu sa výhražná reč Liama Neesona "Nájdem ťa a zabijem ťa" stala veľmi populárna pri vytváraní internetových meme, ale Liamovi tá fráza neprišla až tak zvláštne: "Určite som chcel, aby to znelo výhražne, ale prišlo mi to také otrepané. Také klišé. Fakt som to tak cítil. Ale som rád, že sa dokázal opak," (Arsenal83)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama