Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Saraph 

všechny recenze uživatele

Prvních cca. 150 epizod jsem děsně žral, jednalo se o velice epické souboje plné napětí a emocí. Je docela zvláštní, jak mě některé scény dokázaly dojmout i přes to, že u klasických dojáků většinou nevyprodukuji jedinou slzu. Jestli něco dokáže svázat diváka s postavami, tak je to právě prvních několik desítek dílů Shippuudenu. Problém ovšem nastává s fillery kolem 200. epizody - a že jich fakt je! Kvůli tomu jsem své hodnocení srazil z nějakých 80 % na 50 - 60. ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Na Naruto jsem koukal už v deseti kdy jsem o existenci Shippudenů neměl ponětí. A teď po létech jsem je poctivě většinu shlédl. Prohlubuje se tu zápletka původních 220 dílů. Objevuje se víc postav a víc se seznamujeme s celým kontinentem a historií nindžů. Souboje jsou krutější a brutálnější, postavy jsou starší a záporáci jsou neskutečně BADASS. Dialogy už se tu tak zbytečně nenatahujou jako v původním Narutovi a souboje jsou sice delší, ale epičtější a bohatší na techniky. Soundtrack který přesahuje 3 hodiny poslouchám docela pravidelně a celý a musim říct, že je naprosto úžasnej. Často 5 hvězdiček nedávám, ale anime kde je takhle moc naprosto (většinou :D ) originálních postav s originálními propracovanými příběhy, technikami, vesnicemi a všechno si podle mě nic jiného nezaslouží. Lidé rádi peskujou na lidi co koukaj na Naruta a celkově Anime, že je to "kravina" pro děti(chlapík co trhá lidem orgány aby žil dýl neni pro děti) a pak dávaj Shrekovi a Hledá se nemo 5 hvězdiček, ale to je trochu off topic. Každopádně je to moje nejoblíbenější Anime a rozohdně si nezaslouží veliké opovržení. I když ty filery mimo ty s Kakashim mě neskutečně serou! ()

Reklama

ElChe 

všechny recenze uživatele

Naruto je anime s obrovským potenciálem, bohužel tvůrci anime se asi rozhodli, že pošlou celý příběh i s jeho postavami do kytek. Začátek Shippudenu byl poměrně slibný a navazoval na zdařilé dílo Naruto, co se ovšem začalo dít od Peinova vpádu do Konohy nemá snad obdoby. Tvůrci se neustále snaží "vylepšovat" původní historii o příšerné fillery, které snad nemají konce. Oproti manze, která je výborná si tedy anime stojí velmi špatně. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to jeví jako superseriál, sice dvě minuty trvají dva díly nebo tak něco(už si to moc nepamatuju), ale v nadšení tvůrcům drobnou chybu prominu a hltám každý další díl. Krize se dostaví, když už mám stávající díly zkouknuté a rozhoduji se mezi koukáním na fillery a mangou. Inu, přečtu si mangu a zde je ten problém - seriál už není zajímavý, hudba už nezní tak krásně a na zhoršující se animací zdeformované postavy se nedá koukat. A tak seriál odvrhnu a sháním se po jiném. Jsem zklamaná a když se k němu chci po čase vrátit, narážím na samé fillery. Je to škoda a připadá mi to jako zrada, když se zamyslím, jak by to asi vypadalo, kdyby seriál s počáteční kvalitou dojel až do konce. (Bohužel, konec mangy se taky ne a ne dostavit. Tvůrce se asi nepoučil z toho, jak to dopadá, když se něco zbytečně protahuje. Takový naředěný inkoust.) ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Technika Saie, Ninpō: Chōjū Giga (Nindža umění: Kresby imitací velkých zvířat), je narážka na předchůdce mangy z 12. století Chōjū-jinbutsu-giga. Na svitcích najdeme zvířátka, která jsou poněkud větší než obvykle, mají lidské vlastnosti a jsou zachyceny při činnostech tehdejšího obyvatelstva Japonska. (3T)
  • Stejně jako u japonského dabingu, i v případě anglického dabingu mluví Naruta žena. V japonském případě se jedná o Yuko Takeuchi, v angličtině propůjčila Narutovi hlas americká herečka Maile Flanagan. (Hromino)
  • Když Naruto v 73. díle trénuje s Kakashim přesekávání vodopádu, Kakashi řekne, že "vás deset" (klonů s Narutem) na to akorát tak stačí. Je jich ale jedenáct. (Voorhees)

Reklama

Reklama