Reklama

Reklama

Science Friction

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1959, 10 min

Režie:

Stan VanDerBeek

Obsahy(1)

Svou neodadaistickou filmovou koláž natočenou technikou fázové animace popisuje VanDerBeek jako „sociální satiru mířenou na rakety, vědce a mánii soutěživosti našich časů“. V jeho vizi se věda nevyhnutelně stává komplicem moci, prostředkem mučení, manipulace a ovládnutí, jenž v důsledku neohrožuje jen některé, ale celou planetu. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Trefná experimentálna krátkometrážna koláž o nasmerovaní vedeckého výskumu smerom k útočným raketám a dobývaniu vesmíru. Vývoj predpovedá postupné vyrabovanie zemegule, za popkultúrnej podpory celebrít (vlastne je to ok), a následné premiestnenie civilizácie kamsi do vesmíru. A čo sa stane s planétou Zem? Pozrite si vtipný záver filmu Science Friction. Celkovo, trpké vyznenie zmierňuje zvolená forma stop-motion animácie, akoby predpovedajúca neskôr vytvorené animované vstupy jednotlivých dielov seriálu Monty Pythonov lietajúci cirkus, ktorých autorom bol Terry Gilliam. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Američania boli náchylní vždy k poriadnej schíze a keď ju má aj tvorca a zároveň si z nej robí srandu, tak ju možno dostane aj divák (zároveň sa však bude skvelo baviť). Takže bacha nato, koľkokrát si Science friction pustíte za sebou. Dnes by mohlo vzniknúť pokračovanie nie ohľadom reflexie kubánskej krízy a letov do kozmu, ale boja proti terorizmu a s ním spojených vojen. Žije ešte VanDerBeek? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavá koláž o studené válce, která ale trvá mnohem víc, než měla. Už po 3 minutách mi to přišlo spíš otravné a nudné. 3* si to ale zaslouží. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Experimentální kolážová animace jako satira o využití všeho ze země, zeměkoule je nakonec rozbita jako vejce a udělána z něj vaječina. ()

Reklama

Reklama