Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Pakistánec Wassim emigroval do Norska, představoval si ho asi jako pohádku. Ale iluze jsou pryč. Na jedné straně musí v Oslu dennodenně čelit všudypřítomnému rasismu, na straně druhé ho pak velkoměsto ničí svou nudností, pomalostí a stereotypem. S nejlepšími přáteli Munawarem a Riazem se proto rozhodne pro akci. Společně vstoupí do obávaného mocného gangu East Side Crew s tím, že jej časem ovládnou a začnou určovat pravidla. Norské ulice budou brzy zbroceny krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Trochu mi zážitek pokazila choreografie té nejdůležitější bitky. V Lahore jsem se kdysi taky byl podívat. A světe div se , Pákistánských a Indických šampionů v boxu či jiných kontaktních bojových sportech na ten počet lidu , zjevně moc nemají. Jinak jak vidno , asimilace a respekt ostatních kultur říkala něco možná té poválečné generaci tatíků , kteří byli zvyklí makat rukama . Pak už to šlo všechno jenom do kopru. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Gang Pákošů řádí v Oslu. Vraždy, drogy, čórnutá elektronika, násilí, vydírání a všechno co k tomu patří. Tři mladý Pákoši přičuchnou k tomu, jakej je gansterskej život a pak už je jenom jedna cesta. A je jen na tobě, jak dlouhá bude. Nebo jestli ti někdo neprožene kulku palicí. Je těžký najít solidní gansgterku, kterou jsem ještě nezkouk. A tohle je jedna z nich. Protože jestli Norové něco uměj, tak jsou to filmy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná,drsná,severská Gangsterka! Izzat nám zobrazuje obraz Norského hlavního města Oslo a jeho kriminální prostředí v 90 letech s vložkami tvrdé Rockové hudby. Příběh znázorňuje osudy tří mladých chlapců vyrůstajících v Oslu,kteří se nechtěně zapletou do Pakistánského crime-gangu,který je řízený Hardboiled bratry Sadiq a Khalid. Začíná to triviální krádeží, ale končí to zneužíváním, obchodováním s drogy a vraždami. Velice silná a realistická věc !80% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Gangsterský film približujúci ilegálne aktivity pakistánských gangov v Nórsku. Film sa odohráva v rokoch 1982 až 1994 a sledujeme príbeh mladého imigranta Wassima, ktorý so svojimi dvomi kamošmi vstúpi do gangu East Side Crew a snaží sa vybudovať si pozíciu v mafiánskej hierarchii. Postupom času však začne byť táto hra nebezpečná pre neho aj pre jeho rodinu. Brutálne násilie, prestrelky, hustá atmosféra podsvetia a nadupaný rockový soundtrack s pesničkami od mojich obľúbených Gluecifer. To je film Izzat. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Nora Ulrika Imtiaze Rolsena, pojednávající o skupině tří kamarádů, kteří pocházejí z chudých imigrantských rodin, ale kteří se cítí být Nory a očekávají stejný respekt i vůči sobě. Ale čeká je ještě předlouhá cesta za penězi a slávou!. Rozhodují se pro získání respektu cestou přes pouliční gang East Side Crew, který je ovládán neblaze proslulými postavami Sadiqa a jeho bratra Khalida...Brzy zjistí, že gang je začíná zcela ovládat, protože jeho nová pravidla páchnou pouze krví a násilím...Snadno tu lze vystopovat inspiraci režiséra slavným Johnem Woo při zpomalených sekvencích nebo sledování kulek. Film je jistě zajímavý i pro dokonalé vykreslení kriminálního podsvětí Osla 80 a 90 let minulého století. Celkem zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Značná časť rockových pesničiek, ktoré vo filme zaznejú, pochádza od nórskej hard rockovej skupiny Gluecifer. Vrátane pesničky „Desolate City“, ktorá hrá počas záverečných titulkov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama