Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začínají prázdniny a sedmičlenná parta teenagerů vyráží na pařbu do osamělá chatky. Je mezi nimi i hororový nadšenec Mike, který např. ví, že není dobrý nápad chodit na noční procházky pouze s baterkou nebo přebývat na místě, kde někdo zemřel za záhadných okolností. A v okolí opravdu něco je a evidentně to nehodlá nechat nikoho naživu, s čímž se musí Mike (a ostatní) díky svým znalostem hororového žánru náležitě vypořádat. (Tuxedo)

(více)

Recenze (16)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak levný film musel být, to není žádná amatéřina.... no dobře, tak je, ale jen trošičku. Zato je to ovšem vyváženo obrovskou porcí srandy. Režisér a scenárista musel mít horory opravdu rád, nakoukáno má, a dělá si z nich legraci trefněji než kdejaké Scary Movie. A film se nebere vážně ani jako parodie, hned několik vtipů ve stylu "opravdu-je-to-jen-film" povyšují tuhle zábavu do skutečně kultovních výšin. Holky se pořád svlékají a souloží, hlavní ženská postava tráví většinu času jen v plavkách, což je taky plus. A Mike samotný nejen svým ironickým humorem, ale hlavně i vzhledem připomíná Arnolda Rimmera víc, než je zdrávo. A to je vlastně dobře, zvlášť ve druhé polovině, kde přestane otravně žvanit a ve snaze všechny zachránit stírá jednou hláškou za druhou všechny kolem. Škoda jen, že Kanefsky neměl o pár doláčů větší rozpočet, aby triky nevypadaly tak moc špatně a příšera ještě hůř, mohlo vzniknout něco naprosto mimořádného. Ale takhle to má svoje neopakovatelné kouzlo. Takže je to na druhou stranu snad i dobře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tahle scifi-hororová komedie se vážně povedla a to i přes nepříliš zdařilé a hlavně levné triky. Právě ty však dodali filmu svůj nezaměnitelný půvab a společně se svým humorným pojetím, kdy si tohle béčko na nic nehraje, si mne tvůrci získali. Mám rád, když si ze svého díla dokáže scénárista a režisér v jedné osobě udělat srandu a jejich prvotním úmyslem je diváka především pobavit. Když se k tomu navíc přidá i několik „působivých“ mord scén, mávnu rukou i nad nedostatky, které se tu objevili. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha té vkusné erotiky (no a především pohledné herečky) prominu i směšně vypadající monstrum a jeho laserovou show. V neposlední řadě nesmím opomenout ani několik trefných hlášek, kterých je tu dostatek. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výrazným pozitivem rozhodně je, že tvůrci přesně věděli, co se divákům na slasherech a podobných hororech líbí a taky to velkou měrou přenesli do filmu. Ve filmu se tak téměř neustále prohání potencionální oběť/slečna nahoře bez a neustále je slyšet osmdesátková hudba, která příjemně nalaďuje ticho před bouří. Na druhou stranu filmu dost ubližuje amatérský původ, takže v mnohých scénách vidíme špatně zakryté scény, v nichž by měl být nějaký trik (např. skok oknem apod.) a samotné monstrum také není moc děsivé. Je to situované do lehké parodie, což podporuje i postava hororového znalce Mika, jehož hlášky se ale velmi rychle okoukají. Nic nezkazíte, když si film seženete, ale z podobného ranku se mnohem více pobavíte u raných děl Sama Raimiho a Petera Jacksona, tady se výsledek dostavil jen z poloviny. 7/10 ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Před Screamem tu byl tento film, který hravě a šíleně nabízí meta-komediální/horor. S tím rozdílem že tohle má tak o 85% menší budget, hrají tam neherci, je to od Tromy a celý humor je více "střelený". Ale ničemu to nevadí, je to i přes to neskutečně boží věc. Sledujeme tu partu studentů co jedou si užít prázdniny do chaty v lesích. No jenže se rozhodli jako křena sebou vzít kamaráda který je horový fanda a po jistém incidentu si myslí že jsou uvězněni v hororovém filmu a že brzy je něco přijde zabít. A v tom je celé jádro filmu, kdy hlavní hrdina Mike (horror fanda) se snaží všechny přesvědčit ať odejdou a do toho všechny stírá neskutečnou porcí hlášek, a snaží se přežít útok obří chapadlové žáby? Samozřejmě točený je to low budget, jenže i přes to se z toho snaží režisér vytřískat na max a dává tam různé hravé záběry a i dynamiku. Za mně je to určitě na poli béček jedna z nejlepších věcí a zasmál jsem se více jak u Vříškotu a to i díky tomu že tady těch narážek na horory bylo méně a pracovalo se s nimi o to účiněji. !!!GORE METR: Na to že je to opravdu za málo peněz a film od mladého studenta na jehož film museli přispět i rodiče, tak GORE je fajn, nic extra ale dojde na uřízlou hlavu, rozteklou hlavu a když někoho přišera kouše tak stříká dost krve. Za mě spokojenost i když to GORE fandu nevytrhne, ale v kontextu filmu je to dobrý. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě strašná hovadinka, ale docela zábavná. Tahle nízkorozpočtová sci-fi komedie si utahuje z hororových pravidel všech vyvražďovaček, a to hlavně skrz zdejšího hrdiny - filmovýho maniaka. Ten komentuje většinu špatných rozhodnutí svých kamarádů ("nelézt v noci do lesa s baterkou, nekoupat se v rybníku"), protože správně tuší, že v okolí se pohybuje mutantní mimozemšťan. Jeho podoba sice může vyvolat výbuch smíchu, ale tenhle defekt se snaží kompenzovat svou vytrvalostí uhnat svou oběť a rozežrat jí ksicht. Navíc nějakej ten sex, kozičky a demoliční finále. Malý, sympatický béčko. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Rolfe Kanefsky plánoval pokračovanie. Najprv to mal byť projekt s názvom "There's Still Nothing Out There" a neskôr "This Isn't Funny Anymore". Nakoniec dal prednosť iným projektom. (beso74)
  • V úvodnej scéne vo videopožičovni je možné v televízii vidieť režisérov krátky film Just Listen (1988). (beso74)
  • Aj keď bol film natočený v roku 1989, do distribúcie sa dostal až o 2 roky neskôr. (beso74)

Reklama

Reklama