Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina předstírá, že žije užitečný život, dokud ho z toho nevytrhne to, že se setká a nepravděpodobně spřátelí s pár nelegálními imigranty. Možná vám to zní vypočítaně (a možná i je), ale rozhodně to funguje, africká hudba je nakažlivá, až sami dostanete chuť si zabubnovat, herci jsou výborní (zejména Richard Jenkins a Hiam Abbass) a režisér také věděl, co s tím. Takže další povedený nezávislý film. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rapavý dlháň jenkins, ktorého osud sú vedľajšie úlohy, dostal šancu na hlavnú (a vážnu) postavu v druhom celovečeráku herca/režiséra, ktorý debutoval príjemnou nezávislou pohoďáckou tragikomédiou "station agent", v ktorej dal priestor na hlavnú úlohu ďalšiemu kráľovi vedľajších postáv - tentoraz "midgetovi" dinklageovi. jenkins uhral hlavnú postavu dôstojne, dokonca bol odmenený aj nomináciou na oscara a mccarthy zasa ustál povesť režiséra síce nenápadných, no príjemných, stráviteľných a slušných nezávislých tragikomédií, tentoraz už aj s trošku vážnejšou a aktuálnou témou prisťahovalectva prítomnou v pozadí hlavnéhp príbehu starnúceho unudeného profesora, ktorému jeseň života osviežilo (a novú iskru do života dalo) trio nelegálnych imigrantov. sympatický film, po ktorom máte chuť obkročiť nejaký bubon a odovzdať sa rytmu života - nikdy nie je neskoro! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, excelentně odehraný, naprosto věrohodný realitě navíc se zajímavým příběhem. Pro mě jen trochu zklamání, co se týče konce. V tomto případě bych uvítal happy-end alespoň ve smyslu, že Walter vyrazí do Sýrie na návštěvu za Tarekem a zabubnují si spolu v centru Damašku. I tak ale milé překvapení a rozhodně doporučuji. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný a velice dojemný filmový zážitek, ve kterém se starší profesor bez další motivace ve svém životě dostává do kontaktu s nelegálními přistěhovalci z Afriky a objeví v sobě vášeň pro hraní na africké bubny. Možná to téma může znít jako klišé, ale je to natočené skvěle, lidsky a osobně. McCarthyho příběhy mám opravdu rád... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

První půlka je výborná. Má rychlé tempo, příjemný humor a zvedne náladu o dobré dva stupně nahoru, jenže přechod k vážnému "oscarovému" fláku bolí docela dost. Skoro jako kdyby vás někdo nechal vylézt na petřínskou rozhlednu a pak vás skopnul ze schodů. Asi byste se zvládli oklepat, ale ten příjemný pocit při stoupání vám to docela zkazí. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama